1990-luku nostaa jälleen päätään – lähes ainoastaan brittipop-bändeihin keskittyneet festivaalit ovat tämän kesän in-juttu

Mikä vuosi nyt on?

06.04.2018

Helsingissä vietetään yksinomaan brittipopille omistettuja bileitä 14. heinäkuuta. Kerroimme asiasta vähän aikaa sitten täällä.

Brittipop elää ja voi hyvin myös musiikkityylin synnyinmassa Englannissa, missä 1990-luvun ykkös-, kakkos- ja kolmoskorin artistien ja yhtyeiden faneilla on mahdollisuus nähdä omat suosikkinsa festivaalilavoilla tänä kesänä. Elokuussa järjestetään sekä Victorious-festivaalit sekä Cool Britannia -festivaalit, joiden esiintyjistöstä valtaosa on brittipop-aikakauden yhtyeitä.

Portsmouthissa järjestettävä Victorious-festari sentään marssittaa pääesiintyjiksi Brian Wilsonin ja Paloma Faithin kaltaisia tähtiä, mutta muuten esiintyjistö on kuin suoraan vuodelta 199X: Happy Mondays, Supergrass-yhtyeestä tuttu Gaz Coombes, The Bluetones, Sleeper ja kymmeniä muita brittipop-aikakauden yhtyeitä esiintyy Portsmouthissa 24.-26. päivä elokuuta.

Cool Britannia -festivaali vetääkin sitten homman täysin omaan potenssiinsa. 31.8.-2.9. Knebworthin puistossa esiintyvät kolmen päivän aikana mm. Happy Mondays, Feeder, Lightning Seeds, Toploader, Ocean Colour Scene, Razorlight, Space, Embrace sekä Cast. Huh.

Ei kai siinä, ostovoimaa nykyisillä nelikymppisillä on sen verran paljon, että yleisöä varmasti riittää. Sinne sinne siis!

Lisää luettavaa