Olitko mukana 1990-luvun Suomen kenties sisäsiittoisimmassa ja cooleimmassa skenessä? Nyt voit päästä siihen mukaan

Skene tulee taas!

Punavuori. Soda. Jump Inn. Café Fredrik. Imaamin keinutuoli. Leopold. Stonewall.

Skene.

Mikäli yltä löytyvät nimet eivät kerro sinulle mitään, niin ei se mitään – harvalle kertovat. 1990-luvun Helsingin brittipop- ja Uudenmaankatu-skene eli lyhyehkön aikaa, mutta elää yhä enemmän tai vähemmän kirkkaana siellä ryömineiden mielissä. Viimeisimpien huhujen mukaan skenessä pyörineistä 31 prosenttia on yhä mainostoimistossa töissä, 26 prosenttia toimittajia ja loput työskentelevät isoissa levy-yhtiöissä johtotehtävissä tai ammattimuusikkoina.

Nyt skenestelijät ovat saaneet omat kokoontumisajonsa, kun Iso Roobertinkadulla sijaitsevassa Jackie-ravintolassa järjstetään Popscene ’96 -bileet huhtikuun 14. päivä.

Jaa mistä on kyse? Tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Hengasitko 1990-luvun puolivälissä mm. Café Fredrikissä ja sittemmin Jump Innissä, muttet muista siitä mitään? Ei hätää, sillä joku muu saattaa muistaa! Tai sitten ei…  Joka tapauksessa nyt on korkea aika trimmata aavistuksen ohentunut pottatukka ja suunnata Jackieen, jossa kokoonnutaan tärkeän äärelle: brittipop antoi elämälle eväät ja suunnan.

Popscene ’96 on ”luokkakokous” kaikille, jotka olivat mukana 90-luvun Punavuoren pop-skenessä. Tai olisivat halunneet olla, mutta olivat liian nuoria tai väärässä paikassa. Tuu siis mukaan, vaikka esittäytymään sille tyypille, jota et silloin koskaan kainouttasi tai ylicooliuttasi lähestynyt. Ohjelma julkistetaan myöhemmin, nyt on vain aika lukita päivä kalenteriin. Innit. Cheers mate, LAGER, LAGER!! 

Mikäli menneiden muistelu kiinnostaa tai haluat vain muuten vain päästä ineen skeneen, niin tapahtuman Facebook-sivut löytyvät täältä.