1990-luvun huumeisimmat kauhukakarat palaavat yhteen – Nyt bändi Suomeen ja vähän äkkiä sittenkin

Royal Trux tekee paluun.

Royal Trux on kulttibändi jos mikä. Jennifer Herreman ja Neil Hagertyn luotsaama yhtye teki vuosien 1988 – 2002 välissä albumeita, jotka sekoittelivat tyylejä rajulla tavalla aina debyyttialbumin kokeellisesta noise rockista psykedelian kautta lofi-äänityksiin.

Herrema ja Hagerty olivat myös tunnettuja vaihtoehtopiirien pahiksia. Tarinoiden mukaan heidät potkittiin Matador-levy-yhtiöltä pois sen jälkeen, kun levy-yhtiön jätkät saivat tietää, että he olivat käyttäneet kaikki uuden albumin nauhoituksiin saamansa rahat heroiiniin ja muihin nautintoaineisin.

Tinkimätön tyyli, pari mainiota albumia ja grungen räjähdys musiikkimaailman kuumimmaksi hotiksi aiheutti sen, että Royal Trux sai levytyssopimuksen Virginin kanssa. Kolmen albumin kokonaisuudesta yhtyeelle maksettiin ihan mukavat miljoona dollaria. Koska Royal Trux teki asiat aina erikoisemman kautta, päättivät Herrema ja Hagerty lopettaa kovien huumeiden viihdekäytön, ja he rakensivat ennakkorahoilla hulppean studion Virginiaan.

Bändin hajoamisen jälkeen Herrema ja Hagerty ovat puuhastelleet omien projektiensa parissa ja samalla vannoneet, ettei Royal Trux koskaan palaa lavoille. Nyt Royal Truxin pitkäaikainen levy-yhtiö Drag City on kuitenkin ilmoittanut, että Royal Trux palaa yhteen ainakin yhden keikan ajaksi elokuussa. Samalla Drag City vihjaili, että lisääkin keikkoja saattaisi olla tulossa.

No niin, herrat ja rouvat ja neidot ja koirat ja kissat siellä suomalaisissa ohjelmatoimistoissa, tiedätte mitä tehdä.