1990-luvun lopulla Suomessa vaikutti kulttiyhtye, jonka keikoilla kävi kourallinen ihmisiä – mutta heistä kaikista tuli muusikoita tai toimittajia

Cessnan klassikko julkaistaan uudelleen!

31.05.2023

Tampereelta aikoinaan ponnistanut Cessna julkaisee huomenna 1. päivä kesäkuuta Bordeaux-albuminsa ensimmäisen maistiaisen suoratoistopalveluissa. Levy ilmestyi alkujaan 25 vuotta sitten, ja nyt se julkaistaan uudelleen myöhemmin kesäkuussa juhlavuoden kunniaksi. Yhtye esiintyy myös Tampereen Kulttuuritalo Telakalla 15. päivä heinäkuuta.

Jaa mikä Cessna? Cessna oli pienen, mutta sitäkin intohimoisemman fanikunnan suosikkiyhtye 1990-luvun lopulla. C86-skenestä, twee-popista muista musiikin kultavuosista mallia ottanut yhtye ei kerännyt keikoilleen tuhatmäärin yleisöä (ja jos rehellisiä ollaan, satamäärinkin olisi jo melkoista liioittelua), mutta ne, jotka keikoilla olivat, muistelevat niitä yhä kaiholla. Luultavasti sen suosikki-indielevysi tehnyt muusikko tai vähintäänkin hänen isänsä tai äitinsä on diggaillut Cessnaa aikoinaan.

Bordeaux julkaistiin aikoinaan kolmena kolmen tuuman cd:nä (miksi? miksipä ei!), ja nyt se saapuu siis suoratoistopalveluihin. Levy on yhtyeen mukaan remasteroitu alkuperäisistä nauhoista modernimpaan muotoon.

Bordeaux-tuplasinkkua Non-stop/We can still be friends odotellessa voit kuunnella vaikkapa nerokkaan ihanan The Loves, Longins and Regrets of Cessna -albumin alta.

Lisää luettavaa