2000-luvun alun popnostalgian nimeen vannova Emilia Ex vastustaa nykypäivän suorituskeskeisyyttä ja täydellisyyden tavoittelua

Kaiken takana on bämä -biisistäkin tuttu artisti iskee jälleen.

07.05.2023

2000-luvun alun popista vaikutteensa ammentava Emilia Ex on julkaissut uuden singlen. Keväällä 2022 soolouransa Helmarit-tunnusbiisillä aloittanut artisti tulee tällä kertaa millenniumin alkua tihkuvalla kappaleella Epätäydellinen. Emilia on säveltänyt ja sanoittanut singlen Vesa Hiidenmaan ja Pussy-biisistä tutun Malkan eli Mirva Malkamäen kanssa.

“Halusin herättää kuuntelijan heti ekan äänen kohdalla miettimään, että ‘hetkinen, mitä mä just kuulin?’”, artisti kommentoi kappaletta.

”Epätäydellinen kommentoi nykypäivän suorituskeskeisyyttä ja täydellisyyden tavoittelua kääntämällä asetelman ylösalaisin. Kappale kannustaa juhlistamaan inhimillisyyttä ja ihmisen vaillinaisuutta – ne on just ne ominaisuudet, jotka meistä tekee erityisiä!”

Kappaleen sanoma näkyy myös singlen kansitaiteessa ja promokuvissa.

”Mietin pitkään, miten tuoda kuvissa esiin kappaleen teema keskittymättä liikaa ulkonäköön. Päädyin kertomaan oman tarinani siitä, miten olen aina saanut kuulla olevani liian räiskyvä ja värikäs persoona, ylipäätään liikaa. Vartalomaalaus edustaa minulle tapaa määritellä itse itseni; muut voivat lokeroida minua ulkoa käsin, mutta näin minä itseni piirrän ja näen. Biisiä siteeratakseni: ‘Mä en tuu ikin olemaan tarpeeks, jos teen mun valinnat tääl vaan muita varten.’”

Kantaaottavaa musiikkia tekevä Emilia Ex oli mukana huhtikuussa ilmestyneessä, huomiota herättäneessä Kaiken takana on bämä -kappaleessa, jossa yksitoista naisartistia otti kantaa suomiräpin naisvihaa viljeleviin sanoituksiin.

Kuuntele uusi kappale alta.

Lisää luettavaa