22-Pistepirkko aktivoituu ”meidän elinaikamme suurimman 22-PP-vitsin” ansiosta

Yhtye viettää 40-vuotisjuhlavuottaan.

16.02.2022

22-Pistepirkko katkaisee yli 10 vuodeksi venähtäneen levytystaukonsa. Tuplasingle Snakecharmer / Kind Hearts Have A Run Run julkaistaan ensi viikolla. Sen julkaisupäiväksi on valikoitunut tiistai täysin numerologis-humoristisista syistä.

”Kalenterin suurin mahdollinen meidän elinaikainen 22-PP-vitsi”, yhtye alleviivaa päivämäärää 22.02.2022.

22-Pistepirkko tarinoi paluustaan värikkäästi. Muutama vuosi sitten yhtye ei edes tiennyt oliko se hajonnut vai lomailemassa ”toistaiseksi”. Kukin jäsenistä kuitenkin touhuili omiaan. Asko Keränen oli Gambiassa merenrannalla, kun paikallinen tuttava Pa sanoi: ”Teidän pitäisi uudelleen koota yhtyeenne.”

Seuraava merkki oli Pekka Strengin pojan Joonian tiedustelu, tulisiko 22-Pistepirkko soittamaan hänen syntymäpäivilleen. Tunnustelevan viestittelyn jälkeen yhtye suostui. Ensimmäiset treenit vuosien tauon jälkeen aloitettiin Link Wrayn Rumblella, ja nopeasti herrat huomasivat yhdessä soittamisen olevan… kivaa!

Bändi demotti Harri Kerkon johdolla kolme biisiä ja solmi levytyssopimuksen Universalin kanssa. Tuplasingleä seuraa albumillinen uutta Pirkko-materiaalia lähitulevaisuudessa ja keikkojakin on kalenterissa.

”Hmm… Sitä samaa mutta kuitenkin mahtavaa – ainakin meistä!”, yhtye kommentoi.

Numerologinen vitsailu sikseen: 2022 on myös 22-Pistepirkon 40-vuotisjuhlavuosi. Tervetuloa takaisin!

Lisää luettavaa