5 artistia, joiden takia kannattaa mennä Tavastialle katsomaan The Black Angels

Teksasilaisbändi nähdään lauantaina ensimmäistä kertaa Suomessa.

08.09.2017

The Black Angels esiintyy lauantaina 9. syyskuuta Tavastia-klubilla Helsingissä. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva teksasilaisyhtye kannattaa käydä tsekkaamassa, tässä viisi syytä, miksi.

1. Roky Erickson
Black Angelsin kotikaupungissa Austinissa perustettiin vuonna 1965 kenties merkittävin yhtye, mitä psykedeeliseen rockiin tulee: 13th Floor Elevators. Black Angelsin tuotannossa jäljet johtavat usein niin sanotusti sylttytehtaalle, ja hyvä niin. Jonkin sortin ympyrä sulkeutui, kun Black Angels kiersi Roky Ericksonin taustayhtyeenä joitain vuosia takaperin.

2. Velvet Underground
Black Angelsin nimi on napattu Velvet Undergroundin kappaleesta The Black Angel’s Death Song. Kappaleessa John Calen kitarankielillä tuunatun alttoviulun dissonanssi-drone ja Lou Reedin beat-tajunnanvirta ovat ehtineet inspiroida useampaa sukupolvea akustisen kierron ja meluisan psykedelian saralla. Esimerkkinä Black Anglesin tuorein albumi Death Song (2017).

3. The Yardbirds
Black Angels ei ole pelkkää fuzzin ja kitaran kierron tykittelyä. Etenkin parilla edellislevyllään, Indigo Meadow (2013) ja Phosphene Dream (2010), bändi kumarsi laulunkirjoituksessa brittibändien kuten Yardbirdsin ja Zombiesin suuntaan.

4. The Black Angels
Vaikka yllä on lueteltu nippu legendaarisia 1960-luvun yhtyeitä, joille Black Angels on luottotietonsa velkaa, on bändin biisit sidottu tähän aikaan. Toimikoon se turvaverkon kaltaisena muistutuksena, kun teksasilaiset sukeltavat psykedelian syövereihin huomenna.

5. A Place to Bury Strangers
A Place to Bury Strangers on tutumpi vieras Suomessa. Kenkiintuijottelun ja melurockin rajapinnassa operoiva newyorkilaisbändi on aiemmilla visiiteillään tehnyt keikkapaikoista selvää strobon ja savun säestämänä. Kuinka käy tällä kertaa, kun trio on ensimmäistä kertaa lämppärin roolissa.

Lisää luettavaa