Ada Aikin elektronisissa vesissä kelluva kappale ottaa kantaa kuuhun

PME:llä julkaiseva Ada Aik valmistelee debyyttiteostaan.

Eilen ilmestyi kokeellista pop-musiikkia tuottavan Ada Aikin uusi kappale nimeltä Luna. Karina– ja Babel-yhtyeistä tuttu Karin Mäkiranta lähti marraskuussa soolouralle Flavors-kappaleellaan, josta kirjoitimme silloin täällä. Siinä missä PME:llä julkaisevan Ada Aikin ensimmäinen single oli bassovoittoisuudessaan eloisan energisesti sykkivä kokonaisuus, tuntuu Luna eteerisessä mutta mukaansa kaappaavassa intensiivisyydessään saman kolikon rauhoittavalta kääntöpuolelta.

Luna-biisissä käsitellään kuuta, mutta ei astrologiamaailmasta tutusti mystifioiden tai tieteen kautta kylmänviileästi analysoiden, vaan virkistävästi kuun väitettyjä vaikutuksia kyseenalaistaen. ”Luin artikkelin, jossa kumottiin kuuhun liittyviä uskomuksia. Artikkelissa kerrottiin mm. ettei kuun liikkeet vaikuta ihmisten uniin tai mielialoihin, toisin kuin usein halutaan ajatella”, Ada Aik avaa aihepiiriä.

Kappaleeseen syntyy kiinnostavaa jännitteisyyttä, kun lyriikoista löytyvät kuuhun liittyvät negaatiot asettuvat vastakkain myönteisen valoisan ja kuplivan tunnelman kanssa. On kuitenkin todettava, että jonkinlaista jännittävän hypnoottista taikaa biisistä löytyy yltiöpäin muutenkin, sillä lumoava Luna vie kuulijansa suoraan unien ja alitajunnan lähteille.

MS-20-analogisyntetisaattoria ja sormipianoa hyödyntävä kappale ilmestyi myös musiikkivideomuodossa, josta todetaan seuraavaa: ”Videolla tanssiva ja luisteleva hahmo säkenöi asuinalueellaan ja muuttaa arkiset hetket mystisiksi rituaaleiksi”. Näet videon alta.

YouTube video

Lisää luettavaa