Ahti pyytää pelastusta, Gracias julkaisi viimeisen singlen ennen tulevaa levyä – uusia lisäyksiä Rumban soittolistalla

Soittolista löytyy jutun alta.

12.04.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Rolling Stone uutisoi, että musiikin striimausluvut ovat laskeneet peräti 8 prosenttia. Vallitsevassa tilassa ihmisten musiikin kuuntelu on keskittynyt omiin suosikkeihin, eli tuttuihin ja turvallisiin valintoihin. Todennäköistä on myös se, että ihmiset ovat siirtyneet Netflixin ja vastaavien palvelujen pariin, jolloin aikaa kuluu nopeasti. Sen puolesta puhuu ainakin EU:n pyyntö laskea Netflixin kuvanlaatua, jotta kaistaa riittäisi vähän muuhunkin.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

AhtiPelasta mut taas
Kyseessä on räppärin toinen virallinen singlejulkaisu. Monipuolinen tekijä tarjoilee jälleen pohdiskelevan kappaleen, jota kyyditetään hyvällä pop-kertsillä. Kertosäkeen laulusta vastaa artisti itse. Taannoin Ahti kertoikin Rumballe laulamisen tärkeydestä. Haastattelun voit lukea täällä.

GraciasAjaton
Gracias julkaisee ensi kuussa ensimmäisen suomenkielisen albuminsa. Ajaton on viimeinen sinkku ennen tulevaa levyä. R&b-vetoinen kappale on tehty yhteistyössä Olli Palmusen ja MD$:n kanssa.

Anna JärvinenMelodifestival
Vestigia Terrent -albumin tässä kuussa julkaiseva Anna Järvinen julkaisi hyvän pop-palan toiseksi sinkuksi. Kappale on jatkoa Psalm-biisille, joka niin ikään oli Rumban Ajankohtaista-listalla.

PöllötLiskojen yö
Pöllöt-yhtyeen maailmassa käännetään kylkeä ja pyyhitään ohimolta hiet. Simppeleistä aineksista syntyvää suomirockia muodostava yhtye julkaisee Taas vähään aikaan -albuminsa toukokuussa. Kyseessä on yhtyeen kolmas albumi ja tämä kappale povaa levystä tutustumisen arvoista pakettia.

The StrokesWhy Are Sunday’s So Depressing
Nykirokin rakastetuimpiin nimiin kuuluva Strokes tehtaili silloin joskus sumuisella 00-luvulla muutaman ihan hyvän levyn, mutta sitten 10-luvulla suunnan voisi katsoa menneen vähän alaspäin. Nyt yhtye on tehnyt paluun näin 20-luvulla ja yllättäen vieläpä oikein hyvin.

Uudella The New Abnormal -levyllä on vain yhdeksän kappaletta ja yksi hienoimmista on tämä, jolla pohditaan tittelin tasolla samoja asioita kuin Morrissey silloin joskus 80-luvulla. Morrisseylla tosin on jokainen päivä sunnuntai, mutta niin on näinä aikoina tosin meillä muillakin.

Biisillä yhtyeen solisti Julian Casablancas on hyvässä vireessä ja bändikin soittaa perin napakasti. Joten jos et uskalla levyä laittaa kuunteluun (kriitikoiden kehuista huolimatta), niin kuuntele ainakin tämä kappale.

Lisäksi listalla on Pykärin ja Karin Märikannan uusi bändi Babel, Love Sportin uutuus, Eva + Manun uusi single ja paljon muuta.

Lisää luettavaa