AIDS-lääkkeen hintaa törkeällä tavalla nostanut kohusijoittaja osaomistajana levy-yhtiössä – raivostuneet bändit nousivat vastarintaan

AIDS-lääkekohu on yltänyt myös New Yorkin musiikkimaailmaan.

Martin Shkreli lienee eräs maailman vihatuimpia ihmisiä tällä hetkellä. 32-vuotias Shkreli on kikkaillut rahastojen avulla itselleen valtavan omaisuuden. Tämä ei kuitenkaan riitä hänelle, ja hän nosti yhdessä yössä lääkefirmansa AIDS-lääkkeen hintaa 13,50 dollarista 750 dollariin per pilleri. Asiasta nousi välittömästi valtava kohu.

Vähän aikaa sitten Brooklynissa toimiva Collect Records -levy-yhtiö sai osaomistajakseen salaperäisenä pysyneen miljonäärin. Nyt on käynyt ilmi, että kyseinen osaomistaja on Martin Shkreli.

Collect Recordsia pyörittää muutamassakin bändissä soittava Geoff Rickly. Noisey-saitille antamassaan haastattelussa Rickley sanoi suoraan, ettei näe itsellään enää tulevaisuutta omalla levy-yhtiöllään Shkrelin teon jälkeen. Hän kuitenkin kertoi, että aikoo olla yhteydessä levy-yhtiönsä bändeihin nähdäkseen, onko asiaan jonkinlaista järkevää ratkaisua.

Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että lukuiset Collect Recordsin yhtyeet ovat sanoutumassa kokonaan irti levy-yhtiön toiminnasta. Wax Idolsin Hether Fortune tosin muistuttaa, ettei Shkreli saa penniäkään irti Collectin toiminnasta, vaan hän rahoittaa levy-yhtiötä saamatta siitä penniäkään itselleen. Samalla Fortune kuitenkin painottaa, että Shkrelin toiminta on sikamaista ja törkeää.

Sick Feeling ja Creepoid-yhtyeet sanoutuivat suoraan irti Collect Recordsin toiminnasta. Kumpikaan yhtyeistä ei suostu olemaan sen kanssa missään tekemisissä niin kauan, kuin Shkreli toimii yhtiön taustalla.

Kaikki levy-yhtiön bändit painottavat lausunnoissaan, ettei heillä ole mitään Geoff Ricklya vastaan. Yhtyeet kuitenkin seisovat yhtenä rintamana sen takana, ettei kapitalismi ja raha saa olla tärkeämpää kuin ihmishenkien pelastaminen.

Lisää luettavaa