Ailahtelevainen Billy Corgan kertoo suunnitelleensa itsemurhaa lukuisia kertoja

Viikon outo Billy Corgan -uutinen on tällä kertaa sävyltään vakavampi.

Kuva: Warner.

Billy Corgan tunnusti The Last Call with Carson Daly -ohjelmassa harkinneensa itsemurhaa lukuisia kertoja. Hän on aiemmenkin puhunut itsetuhoisista ajatuksista muun muassa NME:lle, mutta tuore haastattelu paljasti miehen pitkälle harkitut suunnitelmat.

”Olen miltein tappanut itseni kolme, neljä, seitsemänkin kertaa,” Corgan kertoi. ”Ryhdyin kirjaimellisesti suunnittelemaan kuolemaani ja mitä jättäisin jälkeeni, ja mitä kirjoittaisin.”

Corgan on kärsinyt itsetuhoisista ajatuksista muun muassa The Smashing Pumpkinsin klassikkoalbumia Siamese Dream (1993) tehdessä. Mutta mikä miehen sitten pelasti itsemurhan partaalta?

”Lopulta tämän kaiken jälkeen tajusin, että Jumala – ainakin niin kuin minä Jumalan ymmärrän – oli koko ajan paikalla. Kun pystyin ymmärtämään todellisuuden näin, en enää tuntenut itseäni uhriksi.”

The Smashing Pumpkinsin eksentrinen nokkamies on vähän väliä otsikoissa. Tänä vuonna Corgan on ehtinyt muun muassa saada oikeushaasteen pihapuunsa kaatumisesta naapurin tontille, perustaa teehuoneen kotikaupunginosaansa ja haukkua niin Soundgardenin kuin musiikkisivusto Pitchforkinkin pystyyn. Niin ja julkaista hyvän levynkin.

Koko haastattelun voit katsoa alta.

09262012-1 from SoundcreepsTV on Vimeo.