Ajatus Ritchie Blackmoren paluusta nostattaa Deep Purplen jäseniltä karvat pystyyn – ”En halua enää tulla pois lavalta allapäin”

Deep Purplen klassisinta kokoonpanoa tuskin nähdään enää lavalla yhdessä. Laulaja Ian Gillanin mielestä Ritchie Blackmoren soittotaidot ovat ruosteessa.

03.09.2017

Klassikkobändien klassikkokokoonpanoissa on aina jotain originaalia, historiallista ja legendaarista. Näissä kokoonpanoissa on usein luotu oivaa, innovatiivista musiikkia. Luova ilmapiiri on kuitenkin syntynyt tiettyjen ihmisten lisäksi juuri tietyllä hetkellä. Kun aikaa kuluu, klassikoporukka voikin muuntua koko bändin laahausankkuriksi.

Deep Purple esiintyy Helsingin jäähallissa marraskuun 11. päivä kitaristinaan pitkäaikainen jäsen Steve Morse. Ianikuinen pohdinta siitä, voiko bändi vielä esiintyä kuuluisimmalla kokoonpanollaan, eli Ritchie Blackmore kitarassa, alkaa saamaan viimeisiä nauloja arkkuun. Sirius XM -nettiradion haastattelussa kukaan bändin jäsenistä ei ole järin innostunut reunionista, Blabbermouth kertoi.

Ilmeisin syy tälle on Blackmoren vaikea luonne. Bändin ainoa alkuperäisjäsen, rumpali Ian Paice kuvailee nykyporukkaa ihanteelliseksi, koska soittaminen on vihdoin kivaa.

”On hienoa mennä lavalle, soittaa keikka neljän ystävän kanssa, ja tietää, että he ovat mukana seuraavallakin kerralla. Ritchien kanssa tämä ei ollut aina itsestäänselvää. En halua palata siihen”, Paice kertoi.

”Sellainen hän vain on, suurien tunteiden mies. Näkee kaiken mustavalkoisena, harmaata ei ole. ’Teen tai en tee. Pidän tai en pidä’. Haluan pitää lavalla hauskaa, enkä tulla sieltä pois allapäin.”

Laulaja Ian Gillan kertoo tulevansa Blackmoren kanssa nykyisin kohtuu hyvin toimeen, tosin väliyhteyksien kautta. Ongelma on hänestä kitaristin käsissä.

”Minusta hän ei vain soita kauhean hyvin nykyään. Lähinnä siksi luulen, ettei se toimisi.”

Basisti Roger Glover antoi myös näkemyksensä asiasta.

”En usko, että hän pitää minusta kovin paljoa vanhoista levyistä tekemien remiksien ja remasterointien takia. Näin olen ainakin kuullut.”

Näin ollen pallo on Blackmorella. Reunion voisi olla mahdollinen, jos hän nielisi ylpeytensä, muuttaisi tapansa, ja sietäisi Gillanin kommentin soittotaitojen ruostumisesta (josta odotamme Blackmoren pillastuvan sen kuullessaan).

Kun lisäksi bändin jäsenillä on ikää noin 70 vuotta, on klassikkokokoonpanon näkeminen hyvin epätodennäköistä. Ja ehkä hyvä niin.

Ritchie Blackmoren ura Deep Purplessa päättyi Helsingissä vuonna 1993, kun hän poistui raivoissaan kesken kaiken lavalta ja lopetti keikan kesken.

Lisää luettavaa