Älä kirjoita tämän huippusuositun kulttimetalliyhtyeen nimeä Facebookiin – tiedossa 30 päivän bännit

Elämme erikoisia aikoja.

06.03.2023

Facebook jakelee bännejä eli porttikieltoja mitä erikoisimmista asioista.

Jo muutaman vuoden ajan metalliyhtye Bur*umin nimen mainitseminenkin Facebookissa on riittänyt syyksi sille, että käyttäjä on saanut 30 päivän kirjoituskiellon Facebookiin. Hetkeksi aikaa sensuuri bändin suhteen näytti aikoinaan hellittäneen eikä bännejä tullut niin helposti, mutta nyt Facebookin päässä on kiristetty sensuurinappia taas piirun verran, ja jo pelkkä bändin nimen mainitseminen Facebook-päivityksessä tai kommenttikentässä tuo tällä hetkellä vähintään 30 päivän bännit.

Bur*um on norjalaisen Varg Vikernesin black metal -yhtye, joka nauttii maailmalla valtavaa kulttimainetta. Vikernes vangittiin bänditoverinsa murhasta ja kirkkojen tuhopoltoista vuonna 1994. Hän istui vankilassa 15 vuotta. Bur*umin nimen alla Vikernes on julkaissut 12 levyä.

Erikoisesti Vikernesin nimen saa kyllä mainita Facebokissa, mutta hänen bändinsä nimeä ei. Jos yhtyettä yrittää hakea Facebookin haun kautta, antaa  Facebook ainakin täällä päässä seuraavan ilmoituksen:

”Are you sure you want to continue? The term that you searched for is sometimes associated with activities of dangerous individuals and organisations, which isn’t allowed on Facebook.”

Ja kyllä, joudumme ihan oikeasti sensuroimaan bändin nimen varmuuden vuoksi. Ja painotetaan vielä: ihan oikeasti ei kannata kokeilla onneaan tämän kanssa Facebookissa, sillä sieltä napsahtelee bännit todella helposti, mikäli bändin nimen omalla seinällään mainitsee.

Elämme omituisia aikoja.

Lisää luettavaa