Albert Järvinen, Jukka Tolonen, Alexi Laiho, Esa Pulliainen… Suomalaisten sähkökitaristien historia nidottiin kansien väliin

Kitaristeille – ja miksei muillekin! – luettavaa.

11.08.2022

Suomalaiset sähkökitaristit -kirjan julkkareita juhlittiin eilen Helsingissä.

Kirjan ovat kirjoittaneet Pekka Laine sekä Tommi E. Virtanen. Laine tunnetaan Ylen radioäänenä ja laaja-alaisena journalistina, jonka Rock-Suomi ja Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjat ovat palkittuja kokonaisuuksia. Tommi E. Virtanen on puolestaan journalisti, joka on tunnettu musiikkiaiheisista dokumenteistaan ja tietokirjoistaan.

Kirjan esittelyteksti kertoo seuraavaa:

”Kotimaisen kitaristikunnan kova ydinjoukko kertoo kokemuksen ja näkemyksen kautta omasta suhteestaan sähkökitaraan. Soittajat avaavat kirjassa esteettistä maailmaansa ja musiikillisen ajattelunsa ydintä.

Tämä kirja kertoo taiteilijamuotokuvien kautta, miksi kitara kiehtoo yhä uusia sukupolvia. Albert Järvisen, Jukka Tolosen ja Heikki Laurilan kautta päästään kitaran nykyisyyteen. Laaja kirjo kitaristiässiä metallista jazziin ja bluesista rock’n’rolliin esittäytyy. Esa Pulliainen, Dave Lindholm, Jukka Orma, PK Keränen, Erja Lyytinen, Alexi Laiho ja Timo Kämäräinen ovat kitaroineen olennaisella tavalla muokanneet meitä ympäröivää soivaa todellisuutta ja jättäneet puumerkkinsä suomalaisen populaarimusiikin äänimaisemaan.”

Edellä jo mainittujen kitaristien lisäksi mukana on laaja joukko muitakin soittimensa taitajia. Yhteensä ääneen pääsee peräti 57 huippukitaristia.

Kirjan julkaisee Tammi. Sen esittelysivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa