Albumilistan ainoa uutuus on kanadalaisen indiebändin levy vuodelta 2008, koska: Tiktok

Children of Bodomilta nousee listalle myös viides albumi.

18.01.2021

Suomen virallisen albumilistan kärjessä ei tuule: ykkösenä Behm levyllään Draaman kaari viehättää, kakkosena Williamin Shakespeare ja kolmantena Vain elämää -kokoelma.

Alexi Laihon yllättävä poismeno näkyy listalla. Kuolinuutisten jälkeen listalle nousi viime viikolla neljä Children of Bodom -albumia, tällä viikolla peräti viides ja viimeviikkoisten sijoitukset ovat parantuneet. Are You Dead Yet? nousee sijalta 19 sijalle 7, Hexed sijalta 45 sijalle 18, Hatebreeder sijalta 29 sijalle 19 ja Follow the Reaper sijalta 32 sijalle 25. I Worship Chaos palaa listalle ja löytyy sijalta 45.

Listaviikon ainoa uutuus on verrattain tuntemattoman kanadalaisen indierockbändi Mother Motherin albumi O My Heart sijalla 43. Vuonna 2008 julkaistun albumin kappaleista useampi on trendannut Tiktokin haasteissa niin, että suosiota on tullut useissa maissa, nyt myös Suomessa. Kyseessä on seitsemän albumia julkaisseen yhtyeen ensimmäinen listasijoitus Suomessa.

”Olemme yllättyneitä ja otamme tämän suosion vastaan nöyrinä”, yhtyeen laulaja Ryan Guldemond kommentoi CBC:lle, kun Tiktok-suosio alkoi kasvaa syksyllä.

”On inspiroivaa, että nuorempi sukupolvi on eriyttänyt kaupallisuuden luovasta prosessista tämän sovelluksen avulla. Se palauttaa mieleen, miksi alun perin aloimme tekemään musiikkia.”

Singlelistalla Antti Tuisku joutuu väistymään kakkoseksi niin ikään Tiktokissa tuhoa tehnyt The Kid Laroi kappaleellaan Without You. Uutuudet sinkkulistalla ovat Olivia Rodrigon Drivers License (12. sija), Axel Kalan Moni meist (19.) ja Hvmen Goosebumps (20.).

Lisää luettavaa