Almaa ei valittu vuoden lupaavimmaksi artistiksi – Tältä BBC:n suosikkiviisikko kuulostaa

BBC:n raadin mielestä tässä on nyt viisi parasta.

14.01.2018

Uutisoimme marraskuussa BBC:n Sound of 2018 -listauksesta, jossa oli listattu kuusitoista lupaavaa nimeä vuodelle 2018. Yksi näistä nimistä oli Alma. Nyt näistä kuudestatoista nimestä on tiivistetty viiden lupaavimman artistin kärki ja tästä joukosta ei Almaa löydy.

Marraskuisessa jutussa ennustimme kolme mahdollista kärkiviisikkoon sijoittuvaa nimeä ja nämä kaikki kolme nimeä myös päätyivät viiden kaikkein lupaavimman nimen joukkoon, mukaan lukien listan ykkönen. Vanhan juttumme voit lukea täältä.

BBC:n raadin mielestä lupaavin nimi on elektronista poppia tekevä norjalainen Sigrid. Sigrid on tähän mennessä julkaissut yhden ep:n. Kuuntele laulajan tuorein single, Strangers alta.

Toiseksi lupaavin on englantilainen Rex Orange County, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä artistien kuten Tyler, the Creator ja Frank Ocean kanssa. Rytmimusiikin saralla vaikuttavista yhteistyökumppaneista huolimatta Rex Orange Countyn oma materiaali on indie poppia. Rex Orange County on julkaissut tähän mennessä kaksi levyä. Kuuntele laulajan Loving Is Easy alta.

Kolmanneksi listalla sijoittuu Iamddb, joka tulee Manchesterista. Iamdbb tekee vahvaa nousua räpin saralla ja hän on julkaissut tähän mennessä kolme ep-levyä. Kuuntele Shade-kappale alta.

Neljäntenä oleva Yhdysvaltalainen Khalid on tähän artisteita menestynein, mikäli striimauslukuja vertaillaan. Khalidia olisi voinut odottaa korkeammallekin sijalle, juuri lukuihin perustuen. Khalid teki läpimurron viime vuotisella debyyttialbumillaan American Teen ja vasta 19-vuotias laulaja on ehtinyt vierailemaan myös monilla jättihiteillä. Kuuntele Young, Dumb & Broke -kappale alta.

Listan viidentenä oleva Pale Waves oli samalla myös toinen yhtyeistä, joka nousi kuudentoista parhaan joukkoon. Pale Wavesin jäsenet ovat varmasti kuunelleet The Curea elämänsä aikana, se nimittäin tulee yhtyeen musiikista nopeasti mieleen. Pale Waves yhdistelee musiikissaan rockia ja modernia elektronista poppia, joten yhtye edustaa omalaatuiseen tapaan tätä päivää. Kuuntele tänä vuonna ensimmäisen ep-levynsä julkaisevan yhtyeen Television Romance -kappale alta.

Lisää luettavaa