Alma ehdolla BBC:n ”vuoden ääneksi” – Raadissa mukana muun muassa Ellie Goulding ja Stormzy

Alma mainittu!

27.11.2017

Kerroimme taannoin miten Vevo-sivusto on nostanut Alman yhdeksi ensi vuoden kiinnostavimmista nimistä. Nyt BBC on julkaissut oman ”Sound of 2018” -listansa ja tottakai Alman nimi komeilee yhtenä kuudentoista nimen joukossa.

BBC:n listauksessa on siis idea nostaa esiin potentiaalisia nimiä ja näistä nyt valituista artisteista tehdään vielä yksi viiden parhaan lista, joka julkistetaan myöhemmin. Kerrottakoon, että aiemmin valituiksi vuoden ääniksi on tullut nimiä kuten Sam Smith, Adele ja Ellie Goulding, joista jälkimmäinen toimii yhtenä tämänkertaisista asiantuntijoista.

Näiden nimien kohdalla tuskin tarvitsee korostaa meriittejä erikseen, mutta mainittakoon, että esimerkiksi Adele on nakuttanut vajaassa kolmessa kuukaudessa miljardi striimausta Hello-videolleen, joten eipä näille listoille aivan kuka tahansa pääse.

Almalla on toki kohtalaisen kovia seuralaisia. Yhdysvaltalaisen Khalidin päätyminen ”finaaliin” ei olisi mikään ihme, striimauksia tällä nuorukaisella on satoja miljoonia ja debyytti tuli vasta viime keväänä.

Toisena mahdollisena nimenä voisi pitää Rex Orange Countya, joka on vaivihkaa ulottautunut musiikin ystävien korvakäytäviin. Laulajan ääntä on kuultu esimerkiksi Tyler, the Creatorin tuotoksilla ja hän oli mukana myös Frank Oceanin kiertueella, mukaan lukien Suomen keikalla. Norjalainen Sigrid tuo Alman tavoin pohjoismaalaista pop-edustusta listaukseen.

Valinnasta päättää jättimäinen raati, johon kuuluu niin muusikoita, toimittajia kuin muita musiikkivaikuttajia. Suomalaisittain mielenkiintoisia nimiä ovat esimerkiksi Ellie Goulding, Stormzy ja Flow Festivalin taustalla vaikuttava Tuomas Kallio.

Katso artistilista täältä ja asiantuntijaraadin jäsenet täältä.

Alma vieraili taannoin BBC:n studiolla ja veti livenä Phases-kappaleen ja coverin Zaynin Dusk Till Dawn -kappaleesta.


Lisää luettavaa