Ani julkaisee debyyttialbuminsa toukokuussa – uusi levyä edeltävä single nyt ulkona

Mukana uudella kappaleella kuullaan myös Bizi.

12.03.2023

Vuoden 2021 YleX Läpimurtoartistiksi valittu ja reippaasti mutta hartaasti uutta musiikkia julkaissut Ani valmistelee parhaillaan tovin aikaa odoteltua debyyttialbumiaan, joka nähdään 19. toukokuuta.

Ennen Virgin-nimistä pitkäsoittoaan artisti on tarjoillut vielä yhden palan tulevasta tuoreen Stresseis-singlen muodossa. Perjantaina julkaisunsa saanut uutuusbiisi käsittelee myrkyllistä suhdetta, joskin hieman totutusta poikkeavasta näkövinkkelistä. Mukana kappaleella fiittaa hiljattain tuplasinglen julkaissut Bizi. Julkaisun tuotannosta on puolestaan vastuussa nouseva tuottajalahjakkuus Salahpolo.

”On paljon biisejä, jotka käsittelee toksisia on-off suhteita altavastaajan ja rakastuneen näkökulmasta. Stresseis-biisissä asetun ”vallanpitäjän” rooliin ja kerron toisen, itsekkään, epäkypsän ja kyynisen puolen tilanteesta. Salahpolo laittoi tän beatin mulle ja kertoi näkevänsä, että tää on ”ANI x Bizi-biisi”, joka vakuutti mut heti, koska Bizi on jo monta vuotta ollut yks mun ihan lempiartisteista Suomessa. Kirjotin mun osuudet ja jo seuraavana päivänä Bizi nauhoitti oman versen, eli biisi synty tosi nopeesti ja kivuttomasti”, Ani kertoo uuden kappaleensa syntyprosessista, minkä lisäksi artistilla on pari sanaa sanottavanaan myös tulevasta debyyttialbumistaan:

”Tuntuu epätodelta vihdoin julkaista mun debyyttialbumi. Tän levyn nimi ”Virgin” meinaa montaa asiaa, jotka kaikki kuvaa albumia hyvin. Tää on mun eka albumi, eli neitsytmatka täysmittaiseen artistiuteen. Nimen syvempi merkitys on se, että koska levyn tekoprosessi kesti mun teini-iästä aikuisuuteen, koen että menetin levynteon aikana ja sen kautta ”elämän neitsyyden”. Elin mun teinitähtiaikana hyvin suojeltua ja ykstoikkoista elämää, ja kun lopetin juontohommat ja aloin tehdä levyä, oli vaikeaa tehdä koskettavia biisejä koska mulla ei ollut juuri mitään kokemusta oikeasta elämästä, eikä kosketusta mun omiin varjopuoliin. Aloin taiteen vuoksi maistella elämää, tekemään virheitä ja syventyä itseeni, et saisin tehtyä hyvän levyn, ja samalla jotain koskematonta meni rikki. Tästä syntyi Virgin.”

Kuuntele uusi kappale videon kera alta.

Lisää luettavaa