Anna von Hausswolffilta uusi maistiainen tulevalta livejulkaisulta

Live at Montreux ilmestyy huomenna.

Gianluca Grasselli

Ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Anna von Hausswolff on julkaissut liveversion biisistään The Mysterious Vanishing of Electra.

”Tämä kappale vangitsee livekokemuksen erikoislaatuisen ja hallitsevan luonteen”, tiedotteessa kuvaillaan.

Tummasävyinen biisi on poimittu von Hausswolffin tulevalta Live at Montreux Jazz Festival -livealbumilta. Levy ilmestyy suoratoistopalveluissa ja cd-versiona huomenna 14. tammikuuta, mutta vinyylipainosta joudutaan odottamaan aina toukokuun puoliväliin saakka. Cd- ja digipainokset julkaisee Southern Lord, ja Euroopan-vinyylipainoksesta vastaa Pomperipossa Records.

Sveitsiläisfestivaaleilla vuonna 2018 äänitetty albumi koostuu Hausswolffin siihen aikaan viimeisimpien levyjen, The Miraculousin (2015) ja Dead Magicin (2018) kappaleista. Livejulkaisulla Hausswolffin tunnusomainen musiikki ”herää henkiin ja soljuu hypnoottisista tunnelmista jyrisevään draamaan, riitasointuihin ja kakofoniaan”.

Albumi ja erityisesti sen äänityspaikka ovat muusikolle merkittäviä. Von Hausswolff kertoo ystävänsä yrittäneen sinnikkäästi saada Montreux Jazz -festivaalia buukkaamaan tämän, mutta tuloksetta. Kun von Hausswolffia viimein pyydettiin esiintymään siellä, kyseinen ystävä oli menehtynyt odottamattomasti, eikä päässyt jakamaan iloa artistin kanssa.

”Keikka oli yhtä tunteiden myllerrystä hurmion ja surun välillä. Olen niin kiitollinen tästä tilaisuudesta, ja kannan kokemusta mukanani ikuisesti”, von Hausswolff kommentoi.

Albumilta on julkaistu ennestään yksi kappale. Levyn käynnistävä The Truth, the Glow, the Fall ilmestyi suoratoistopalveluissa joulukuussa.