Anonyymi sometili on kertonut kotimaisen musiikkikentän hyväksikäyttötapauksista – ensimmäinen festarikeikka peruttu paljastusten johdosta

Olarin Panimo ilmoitti peruuntumisesta.

18.07.2021

Kerroimme eilen täällä Punkstoo-Instagram-sivustosta.

”Punkskene ei ole niin turvallinen kuin luulit. SV: seksuaalinen häirintä/ahdistelu, misogynia, henkinen/fyysinen väkivalta, raiskaus”, näin lukee Punkstoo-nimisen Instagram-käyttäjän biotekstissä. Nimensä se on ottanut samannimisestä Nälkä-lehdessä julkaistusta artikkelista (#metoo–> #punkstoo), jonka tekijät ovat kuitenkin eri ihmiset kuin henkilöt tämän Instagram-tilin taustalla”, uutisoimme tuolloin.

Eilen uutisen kirjoittamisen aikaan Instagram-sivulla oli yli 50 kirjoitusta. Nyt kirjoituksia on kahdeksankymmentäkahdeksan.

”Postaukset ovat screenshotteja tilin ylläpitäjille lähetetyistä viesteistä, joissa ihmiset kertovat omia kammottavia kertomuksiaan punk-skeneen liittyen. Viestit ovat anonyymeja, joten niiden lähettäjää ei kerrota”, kerroimme uutisessamme.

Nyt Punkstoo-sivuston kirjoitusten perusteilla on saatu ensimmäinen festivaaliperuuntuminen. Olarin Panimolla järjestettävä Ehdottoman maanalaista -festivaali kertoi, että eräs festivaalien esiintyjistä on siirretty syrjään esiintyjälistalta.

”Olemme saaneet @punkstoo-tililtä tietoomme asioita esiintyjästä, joka oli buukattu Ehdottoman maanalaista -festareille. Artistin esiintyminen on peruttu. Emme tule tekemään nyt tai jatkossa tämän artistin tai hänen projektiensa kanssa yhteistyötä. Tapahtuman järjestäjät eivtä hyväksy syrjintää, epätasa-arvoa, seksuaalista häirintää tai tai väkivaltaa yhteistyökumppaneiltaan. Virallinen tiedote asiasta seuraa huomenna. Kiitämme tilin tekijöitä heidän työstään ja haluamme osoittaa tukemme uhreille sekä asianomaisille”, Olarin Panimon sivuilla kerrotaan.

Myös Turussa järjestettävä Indie-Iltamat kertoi sivuillaan tiedottavansa mahdollisimman pian lisää asiasta.

Lisää luettavaa