Apulanta-elokuva viikonlopun katsotuin – Tuukka Temonen kapinoi silti virallisia tilastoja vastaan

Kuusaan Kino Ky

Suomen Filmikamari ry:n julkaiseman virallisen katsojatilaston mukaan Apulannan tarinan kertova Teit meistä kauniin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva 32 500 katsojalla. Tilastoihin ei ole laskettu elokuvan markkinointikiertueen ja muiden ennakkonäytösten lippuja. Tämä on saanut elokuvan ohjaajan ja Apulannan ex-basistin Tuukka Temosen lähettämään lausuntonsa aiheesta.

”Historia toistaa taas itseään. 20 vuotta sitten ääni- ja kuvatallennetuottajat (ÄKT ry) olivat sitä mieltä, että Lahden Levy-yhtiön levyt eivät kelpaa halvemman hinnoittelunsa takia Suomen viralliselle listalle. 20 vuotta myöhemmin isot levitysyhtiöt eivät halua ymmärtää, että elokuvia voi myös näyttää ihmisille ilmaiseksi”, Temonen kirjoittaa tiedotteessaan.

Tämä ei ole ainoa aihe, josta Temonen on esittänyt kiivaita kommentteja. Myös kärkkäämmät kritiikit ja kommentit elokuvasta, kuten Suomen Kuvalehden ja Helsingin Sanomien, ovat saaneet Temosen takajaloilleen Facebook-sivullaan. Rumbassa Teit meistä kauniin otettiin vastaan varsin hyvillä mielin.

Teit meistä kauniin -elokuvan tekijöiden mukaan oikea katsojaluku on 41 000.