Ariana Granden uutuusalbumi rikkoi historiallisen striimausennätyksen

Ariana Grande rikkoo jälleen ennätyksiä.

18.02.2019
Kyseinen albumi saavutti ykkössijan yhdysvaltalaislehti Billboardin 200 albumin listalla julkaisuviikollaan, eli helmikuun 14. päivään mennessä, 360 000 vastaavalla albumiyksiköllä. Kyseinen aloitussumma koostuu eri osista, joista Granden kohdalla 116 000 yksikköä olivat peräisin albumimyynneistä. Tämä aloitusviikko on suurin, johon pop-albumi on kyseisellä listalla yltänyt yli vuoteen.
Ykkössijoitus ei suinkaan ole Granden ensimmäinen, vaan peräti jo neljäs kyseisellä listalla.  Samalla se on myös hänen toinen ykkössijansa puolen vuoden sisään. Thank U, Next saavutti kuitenkin myös jotain historiallista: nimittäin suurimman ensimmäinen striimausviikon, johon pop-albumi on koskaan yltänyt.
Billboardin käyttämät vastaavat albumiyksiköt (equivalent album units) ovat Billboard 200 -rankkauksessa käytettäviä vertailulukuja, jotka koostetaan perinteisestä albumimyynnistä, kappalekohtaisesta myynnistä (track equivalent albums, TEA) sekä striimatuista albumeista (streaming equivalent albums, SEA).

Lisää luettavaa