Austin Lucas jälleen soolokeikalle Suomeen – Artistiin pohjattomasti ihastunut Jarkko Fräntilä tunnustaa rakkautensa ”läskiä runkkaria” kohtaan

Austin Lucasin keikkaa ei kannata jättää välistä.

04.06.2015

Austin Lucas saapuu jälleen Suomeen.

1990-luvun lopulla Indianan syrjäseuduilla kasvanut Austin Lucas soitti parissakin yhtyeessä. Vuonna 2006 hän julkaisi The Common Cold -nimisen sooloalbumin, ja tuon jälkeen hän on ahkeroinut kahdeksan täyspitkää albumia täynnä kaunista folkia ja country rockia.

Lucas on ollut ahkera vierailija Suomessa, ja hän soittanut täällä lukemattomia kertoja. Austin Lucasin kiertueet ovat aina tapaus hänen suomalaisille faneilleen, jotka ovat ottaneet Lucasin omakseen ihastuttavalla tavalla. Vuonna 2012 Lucas soitti keikan Semifinalissa, ja jono keikkapaikalle ulottui pitkälle ulos asti. Keikalla itseään ”läskiksi runkkariksi” kutsunut Lucas pyöri jonottajien joukossa ja jutteli iloiseen tyyliinsä faniensa kanssa ottaen jonottajista kuvia.

Helsingin Semifinalin keikka oli osa Lucasin minikiertuetta Suomessa. Jyväskylän keikan jälkeen hänen oli määrä soittaa keikka Helsingissä, ja Punk in Finland -foorumilla joka kysyi tuolloin hänen Suomen asioita hoitavalta Janne Tammiselta, voisiko Lucas tulle soittamaan Lempäälään erään ahkeran piffistin 50-vuotissyntymäpäiville. Tämä sopi Lucasille mainiosti, ja hän saapuikin matkan varrella synttäripaikalle vetäen siellä biisejä omaksi huvikseen ja juhlavieraiden iloksi.

Tämä kertoo jotain Lucasin asenteesta fanejaan kohtaan. Lucasin keikoilla on samaan aikaan aina harras ja riehakas tunnelma. Siitä kertoo ehkä jotain se, etten koskaan muista selviytyneeni hänen keikoistaan pillittämättä vuolaasti.

Vuonna 2012 kirjoitin Sueen livearvion Semifinalin keikasta, joka pysäytti melkoisella tavalla. Sen löydät täältä.

Viime vuonna Lucas soitti keikan yhtyeensä kanssa Le Bonkissa, ja Saku Schildt teki miehestä myös haastattelun. Sen löydät täältä.

Vuonna 2012 Lucas soitti kaksi biisiä Helsingissä Off the Record -sessiossa. Niistä löydät videota alta.

Austin Lucas saapuu Suomeen marraskuussa. Tarkempaa tietoa lipuista ja niiden hinnoista löydät täältä.

Off The Record: Austin Lucas – Run Around from Off The Record on Vimeo.

Lisää luettavaa