Avin päätöstä rikotaan tarkoituksella – tapahtuman järjestäjä ilmoittaa poliisille itse

Kollektiivi pitää avin linjausta perustuslain vastaisena.

AOP

Helsingissä järjestetään tulevana maanantaina sisätiloissa tapahtuma, jossa rikotaan tarkoituksella yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitusta. Järjestäjän mukaan aluehallintoviraston päätös kieltää yli 10 henkilön yleisötilaisuudet on perustuslain vastainen.

Järjestäjä aikoo ilmoittaa poliisille laittomasta esityksestään itse, niin kuin se on tehnyt myös aiempien tapahtumiensa kanssa. Poliisia nämä tapahtumat eivät ole kiinnostaneet.

”Teemme tapahtumasta poliisille yleisötilaisuusilmoituksen, jotta poliisi voi kieltää tapahtuman kokoontumislain 15 §:ssä tarkoitetulla päätöksellä, mikäli poliisi tulkitsee 11 hengen yleisötilaisuuden järjestämisen kokoontumislain 15 §:ssä tarkoitetulla tavalla ilmeisen laittomaksi tilanteessa, jossa Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n nojalla tekemällään päätöksellä kategorisesti yli 10 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa HUS-alueella”, 6+-kollektiivin tapahtumailmoituksessa kerrotaan.

”Pidämme aluehallintoviraston kieltopäätösta ja sen soveltamista tähän yleisötilaisuuteen lainvastaisena, koska päätös rajoittaa sananvapautta, elinkeinovapautta, taiteen vapautta ja suomalaisten sivistyksellisiin oikeuksiin kuuluvaa oikeutta nauttia kulttuurielämästä enemmän kuin on yleisvaarallisen tartuntataudintorjunnan kannalta välttämätöntä.”

”Tämä on ilmeistä jo vertailtaessa yleisötilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia esimerkiksi ravintolatoimintaan kohdistuviin rajoituksiin. Näin ollen katsomme, että meillä on suoraan perustuslaissa meille turvatulla tavalla oikeus järjestää ilmoituksessa tarkoitettu yleisötilaisuus.”

”Tilaisuus on siis sekä laillinen että laiton, ja odotamme poliisin osoittavan vastauksellaan yleisötilaisuusilmoitukseen, kumpana se esitystä pitää.”

Kollektiivi muistuttaa, ettei aja koronadenialismia tai rokotekriittisyyttä. Tapahtumassa katsojat asetellaan istumaan turvavälein ja heidän on käytettävä maskeja. Esiintyjät on koronatestattu. Lisätietoja saa 6+:n Facebook-sivulta.