Axl Roseko vaikea rocktähti? Danzig pistää paremmaksi

Näin väittää teksasilaisen Fun Fun Fun Festin järjestäjätaho. Danzigin eilinen festarikeikka muuttui fiaskoksi.

Kuva: Nick Enfield

Jos olet kuullut huhuja, että Misfits-suuruus Glenn Danzig olisi vaikea ihminen, huhut pitävät mitä todennäköisimmin paikkansa. Ainakin tällainen viesti kantautui teksasilaisen Fun Fun Fun Festin järjestäjiltä, kun nämä joutuivat vastaamaan yleisön kysymyksiin, miksi Danzigilta katkaistiin sähköt kesken keikkaa.

Metalundergound.com-sivusto raportoi festivaalin järjestäjätahon kertomuksen tapahtuneesta. Tapahtuman promoottorin mukaan Danzig olisi heti Austiniin päästyään valittanut flunssaa ja ilmoittanut, ettei halua esiintyä. Horrorpunk-ikoni vaati vitamiineja ja kuumaa sipulikeittoa, jotka herralle myös hankittiin, mutta eväiden jälkeenkin Danzig arveli ulkona olleen liian kylmä. Ulkona oli tuolloin 21,5° lämmintä. Danzig vaati tapahtumaa siirrettäväksi sisätiloihin, mikä ei festivaalipäivän aamuna ollut ”ihan” realistinen vaatimus.

Danzigille hoidettiin lavalle lämmittimet ja kaupan päälle lääkäri rock-körilään kuntoa tarkkailemaan, mutta vieläkään ei ollut hyvä. Danzig saapui varsinaiselle keikkapaikalle puoli tuntia ennen showtimea ja ilmoitti saman tien, ettei esiintyisi, koska ei pitänyt lavan valaistuksesta. Lavan tekniset tiedot oli hyväksytetty hänellä jo aiemmin. Asiaa selviteltiin tovi, ja seuraavaksi Danzig äkkäsi, että Slayer esiintyi festareilla suuremmalla lavalla kuin hän, ja tämähän ei käynyt laatuun. Danzig ilmoitti olevansa yhtä iso kuin Slayer, ja hänen mielestään näyttäisi huonolta esiintyä Slayeria pienemmällä stagella. Seurasi lisää neuvottelua.

Showtimen aikaan klo 8:15 Danzigin bändi oli jo nousemassa lavalle, kun laulaja päätti, että oli sittenkin liian kylmä. Hänen mielestään lavan sivusta piti suojata, ettei tuuli osuisi häneen. Stage manager haali kasaan pressuja ja peitti lavan sivustan pikavauhtia.

Puoli tuntia showtimen jälkeen keikka ei ollut edelleenkään alkanut, ja järjestäjät selvittivät, että settiä pitäisi leikata, koska keikan tuli viranomaisten vaatimuksesta loppua kymmeneltä. Danzig intti edelleen, että hänellä oli ”death bug”, eikä hän halunnut sairastua enempää yhden keikan takia. Järjestäjät tosin pistivät merkille, ettei Danzig yskinyt, ollut kalpea tai muutenkaan näyttänyt erityisen sairaalta.

Suostuttelun jälkeen Danzig suostui lopulta aloittamaan keikan yhdeksältä. Settiä oli lyhennetty, mutta ei tarpeeksi, ja yleisön odottamat Misfits-biisit jäävät kuulematta. Keikka katkaistiin tylysti kesken kappaleen, ja sähköittä jäänyt Danzig yritti yllyttää yleisöä mellakoimaan. Yllytys ei ilmeisesti kantanut kummemmin hedelmää. Vihainen Danzig haastoi vielä vähän riitaa takahuoneessa, marssi pakettiautoonsa ja poistui paikalta.

Hieno mies! Lue koko Metalundergroundin artikkeli täällä.