Badly Drawn Boy kiroili ja uhkaili yleisöään

20.12.2010

Pohjois-Amerikan kiertue päättyi täyteen meltdowniin lavalla.

Kuva: Wikimedia Commons

Badly Drawn Boy (aka. Damon Gough) huusi ja kiroili yleisölleen Los Angelesissa, kertoo The Guardian. Yhdysvaltain ja Kanadan kiertue päättyi nolosti, kun Gough uhkasi, ettei enää koskaan soittaisi livenä. Artisti myös syytti yleisöään uransa pilaamisesta.

Mercury Prizella vastikään palkitun artistin hajoaminen johtui ilmeisesti keikkapaikan luokattomasta äänentoistosta. ”En soita täällä enää koskaan”, Gough totesi pian lavalle astuttuaan. ”Jos soitan Los Angelesissa, niin en ainakaan Troubadourissa”.

LA Weeklyn mukaan ääniongelmat jatkuivat, ja Gough kävi entistä äkäisemmäksi. Pian moitteet siirtyivät miksaajasta yleisöön. Kun eräs katsoja huusi esiintyjän kuulostavan upealta, Gough vastasi: ”Shut up, you stupid bitch!”. Tämän jälkeen hän kertoi tuhoavansa uransa, kuinka häntä ei kiinnosta vittuakaan, ja kuinka hän on valmis tappelemaan.

Tapahtumat eskaloituivat entisestään: artisti mm. nimitti yleisöään ”LA-runkkareiksi”, paiskasi harppunsa maahan ja huusi yleisölleen ”You cunts can shut the fuck up!” Tupakkatauon jälkeen Gough palasi lavalle puolityhjän yleisön eteen ja jatkoi avautumistaan. ”Tämä on vitun katastrofi. Miksi kiertää Yhdysvaltoja, kun kukaan ei osta levyäni?”

Lopuksi Gough vaipui epätoivoon ja omisti viimeiseksi säästämänsä Madonna-coverin Like a Virgin niille faneille, jotka olivat jääneet paikalle. ”Voisinpa kääntää kelloa taaksepäin ja aloittaa alusta”. Niinpä.

Lisää luettavaa