Bändikaveri kertoo, että #punkstoo-tilillä kirjoitettiin Teemu Tannerista – ”Kyse on sadismista, manipulaatiosta, seksuaalisesta ja henkisestä alistamisesta”

Love Sport -rumpali Max Mäkinen toi pitkäaikaisen ystävänsä Tannerin väitetyt teot julki.

Love Sportin Teemu Tanner oikealla, Max Mäkinen vasemmalla.
Jukka Henri Juhani

Teemu Tanner julkaisi eilen Instagram-tilillään ulostulos. Kynnet-, Love Sport– ja Teksti-tv 666 -muusikko kirjoitti menneisyydestään nousseiden loukkaavien tekojensa olevan syynä siihen, että hän jää pois kaikista bändeistään ja musiikkiprojekteistaan. Tanner pyysi anteeksi vahingoittamiltaan ihmisiltä, muttei mennyt sen tarkempiin yksityiskohtiin.

Ajoitus ei ollut sattumaa, vaan sen katalyyttinä oli hyvin todennäköisesti toiminut Love Sport -yhtyeen rumpalin, Tannerin pitkäaikaisen ystävän Max Mäkisen Facebook-kirjoitus. Mäkinen kirjoittaa kuulleensa viime vuosina häiritseviä tarinoita, miten Tanner oli kohdellut ihmisiä kylmästi ja alentavasti.

”Teemu on aina ollut oikukas ja kuoreensa vetäytyvä”, Mäkinen sanoo.

”Joskus hänen käytöksessään on ollut ihmetyttäviä yksityiskohtia. Mutta eihän ole rikos olla oikukas, tai erikoinen. Kun luotto ja rakkaus jotain ihmistä kohtaan on niin syvä, kaikenlaista on valmis tulkitsemaan parhain päin.”

Mäkinen kertoo Rumballe, että Tanner tunnusti kesällä erään #punkstoo-tilin kertomuksen koskevan häntä. Mäkinen kuvailee jo poistetussa julkaisussa esitettyjä syytöksiä äärimmäisen raskaiksi ja kuvottaviksi. Mäkinen kertoo keskustelleensa Tannerin kanssa asiasta kahden kesken.

”Teemu antoi keskusteluissa jonkinlaisen oudon osittaistunnustuksen, aivan kuin vain henkilö joka haluaa epätoivoisesti pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Vielä tässäkin vaiheessa halusin auttaa ystävääni hankkimaan apua ja tunnustamaan tekonsa julkisuudessa. En kuitenkaan saanut kunnollisia vastauksia tai muutenkaan enää otetta Teemuun.”

Mäkinen kertoo jatkaneensa asian selvittelyä, ja kuulleensa vaimonsa kanssa lukuisia uhrien kertomuksia. Ne rakensivat hänen mukaansa kokonaiskuvasta yhä kuvottavamman.

”Kyse on sadismista, manipulaatiosta, seksuaalisesta ja henkisestä alistamisesta”, Mäkinen summaa.

Mäkinen kertoo varautuneensa siihen, ettei häntä uskota ja hän saattaisi jäädä yksin asian kanssa. Facebook-kirjoituksensa julkaisun jälkeen Tanner teki oman ulostulonsa. Mäkinen kertoo saaneensa useita tukiviestejä ja ikäväkseen kuulleensa myös uusia syytöksiä Tanneria kohtaan.