Banksyn näyttely keväällä Suomeen

"Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen."

Banksy, Love Is in the Air, 2003, serigrafia, yksityiskokoelma.
24 Ore Cultura

Maailman eittämättä kuuluisimman katutaiteilijan, Banksyn teoksia ja tuotantoa laajasti esittelevä Banksy. A Visual Protest -näyttely avautuu Mänttä-Vilppulan taidemuseo Göstassa 15. toukokuuta.

”Näyttely esittelee maailman kuuluisimman katutaiteilijan, jonka visuaalisesti taidokkaat ja purevat teokset sisältävät myös inhimillisyyttä ja lämmintä huumoria. Milanolaisen 24 Ore Culturan kanssa yhteistyössä toteutettava näyttely tuo Banksyn tuotantoa ensimmäisen kerran näin laajasti Suomeen”, museosta kerrotaan.

Gianni Mercurion kuratoima näyttely sisältää noin seitsemänkymmentä eri kokoelmista lainattua teosta, erityisesti tunnettuja esimerkkejä taiteilijan varhaistuotannosta. Kyseessä ei ole Banksyn virallinen näyttely, sillä taiteilija itse ei ole sitä auktorisoinut. (Kuten ei myöskään suurinta osaa muista Banksyn teoksia esittelevistä näyttelyistä.)

”Hän on vallankumouksellinen taiteilija, joka vastustaa auktoriteettejä, kaikkea kaupallista ja myös museomaailmaa, esimerkiksi pääsymaksuja. Haluamme kunnioittaa taiteilijan tahtoa tässä, me luovumme näyttelyn ajaksi kokonaan pääsymaksuista”, museonjohtaja Pauli Sivonen kertoi Ylelle.

Banksy. A Visual Project on esillä Taidemuseo Göstassa 15.5.2021–10.10.2021.