Barack Obaman vuoden 2015 lempikappale on Kendrick Lamaria –  tässä Obaman musiikkiuran tähtihetket

12.12.2015

Barack Obama, the Fresh President of the United States, valitsi People-lehden haastattelussa vuoden 2015 lempikappaleensa ja elokuvansa.

Vanhana musiikin ja elokuvien ystävänä tunnettu presidentti taitaa olla ensimmäinen, jonka lemppareista ylipäätään löytyy modernia rapmusiikkia.

Hänen lempikappaleensa on gangstan valinta: Kendrick Lamarin loistava How Much a Dollar Cost Rumbankin hehkuttamalta uutuusalbumilta To Pimp a Butterfly.

Kuuntele biisi alta. Huomioi Radiohead-sample.

Obaman lempielokuva oli Matt Damonin tähdittämä Yksin Marsissa. Presidentin puoliso, the first lady, Michelle Obama valitsi vuoden lempibiisikseen Mark Ronsonin ja Bruno Marsin Uptown Funkin.

Obama on kertonut muutoinkin pitävänsä räpistä. Hän on maininnut kuunnelleensa viime aikoina paljon Outkastia. Obama myös käy pelailemassa korista huippuammattilaisten kanssa, heittelee yläfemmoja paikallisessa lähiöpikaruokalassa hakiessaan hampurilaisia ja bondailee Jay Z:n kanssa.

Jos näillä eväillä ei ole jo tarpeeksi cool presidentti, niin viimeistään alla olevat videopätkät todistavat tämän.

—–

Obama laulamassa Amazing Gracea metodistikirkossa. Videosta samplattu pätkä päätyi Coldplayn uudelle levylle A Head Full of Dreams.

Obama käy “heittämässä parit lainit” Mick Jaggerin, B.B. Kingin, Jeff Beckin ja Gary Clark Juniorin keikalla, ennen kuin poistuu näyttämöltä hurrauksen saattelemana like a boss.

Tässä vielä lyhyt pätkä Obaman puheesta. Hän on juuri voittanut itselleen toisen kauden, joten miestä vain alkoi laulattamaan.

Obama ei ole kuitenkaan ensimmäinen presidentti, joka on hankkinut cooliuspisteitä. Bill Clintonilla oli ainakin yritystä.

Pitäisiköhän Salelle soitattaa vaikkapa uutta Dagger D:tä?

Lisää luettavaa