”Bikinikuvien haukkujat eivät hauku toisia rannalla, tämä viha on somessa” – suomalaisartisti Sana haastattelussa

Sana julkaisi uuden videon. Rumba otti häneen yhteyttä kappaleen tiimoilta.

30.06.2021

Sana eli Sanna Rönnberg julkaisi kappaleen Viimeinen toukokuun alussa.

Nyt kappaleesta on tehty myös video, joka on ensinäytössä Rumbassa. Rumba otti samalla yhteyttä Sanaan ja kyseli tältä kysymyksiä alastomuudesta, itsetunnosta ja vihapostista, mitä hän on vuosien varrella osakseen saanut.

Videon näet haastattelun alta.

Miten suhtautumisesi alastomuuteen ja/tai vähäpukeisuuteen on muuttunut vuosien varrella?

”Ennen häpesin itseäni ja vartaloani. Se ei ikinä ollut painostani kiinni, vaan minä yksinkertaisesti voin niin huonosti, että näin itseni aina jotenkin rumana tai huonona. En olisi voinut kuvitellakaan julkaisevani kuvia, joissa vartaloni näkyisi tai liikkuvani julkisesti vaikkapa lyhyissä shortseissa. En ikinä tuominnut muiden pukeutumista tai vähäpukeisia kuvia vaan enemmänkin arvostin sitä, kuinka rohkeita he ovat ja kuinka sujut he ovat itsensä kanssa. Viime vuonna muutin ruokavalioni ja elämäni, aloin voimaan paremmin ja opin hyväksymään itseni, rakastamaan itseäni ja kehoani. Sen seurauksena olen voinut pukeutua juuri niin kuin haluan, ja esitellä vartaloani myös somessa. Enää en häpeä tai inhoa kehoani, minä rakastan sitä!”

Kerrot saavasi vihapostia, kun julkaiset bikini- tai alusvaatekuvia. Mistä uskot tämän vihan kumpuavan?

”Mietin ajoittain sitä, miksi ihmiset kommentoivat toisille niin negatiivisesti, miksi pitää olla ilkeä? Mitä sillä saavuttaa? Jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, niin tarviiko edes sanoa? Kukaan ei ole missään olosuhteissa oikeutettu haukkumaan tai arvostelemaan toista. Luulen, että nämä haukkujat voivat itse jotenkin huonosti, ja toivon että he tajuavat hakea apua omaan pahaan oloonsa, eivätkä pura sitä toisiin. Esim bikinikuvien haukkujat eivät varmasti hauku toisia rannalla. Tämä viha on vain somessa, enkä varmasti ole ainoa, joka sitä kohtaa.”

Mikä on kauneinta ihmisvartalossa?

”Minusta koko ihmisvartalo ja jokainen keho on kaunis – ja saa näkyä! Kun ihminen itse voi hyvin, hän kantaa kehonsa ylpeydellä. Se itsevarmuus on kaunista.”

Kerroit inhonneesi itseäsi ja olleesi epävarma nuorempana. Mitä haluaisit sanoa tuolle entiselle itsellesi?

”Toivon monesti, että olisin tunnistanut alkoholiongelmani jo nuorempana, enkä olisi hukannut niin monia vuosia. Toisaalta en olisi minä, en olisi tässä, jos asiat olisivat menneet jotenkin toisin. Kaikki se varmasti piti käydä läpi, jotta nyt voin näin hyvin. Kuudes vuosi raittiina ja elämä on hyvää. Mutta jos jotain pitäisi sanoa, lohduttaisin niinä epätoivon hetkinä itseäni ”vaikka nyt on hankalaa, usko pois, susta tulee vielä onnellinen, kaikki menee hyvin.”

Lisää luettavaa