Billie Eilish, Stevie Wonder ja Beyoncé… – James Blakelta vaikuttava cover-ep

James Blake taipuu moneen.

James Blake intoutui omaehtoisen koronakaranteenin aikana pitämään Instagramissa livelähetyksiä, joissa esitti omia biisejään ja versioi myös muiden artistien kappaleita. Osa näistä jälkimmäisistä oli sellaisia, joita hän on itse ollut tekemässä, osa taas klassikkobiisejä artisteilta ja yhtyeiltä kuten Radiohead ja Stevie Wonder.

Nyt laulaja on vienyt versiointinsa vielä korkeammalle tasolle ja julkaissut yhden ep:n verran cover-biisejä. Covers-ep pitää sisällään 6 kappaletta. Tulkitsijan versioinneissa kappaleet eivät erityisemmin muuta muotoaan, vaan menevät uusiin sfääreihin Blaken vahvan äänen ja tunnelman luonnin voimin.

Brittimuusikon käsittelyssä kuullaan Billie Eilishin When the party’s over, Joy Division -yhtyeen Atmosphere, Stevie Wonderin Never Dreamed You’d Leave in Summer, Frank Oceanin Godspeed (Blake on itse ollut kirjoittamassa alkuperäistä versiota) Beyoncén Otherside (Blaken versioimana nimellä When We’re Older) ja Roberta Flackin The First Time Ever I Saw Your Face.

Vuosi 2020 on ollut julkaisujen saralla artistille todella aktiivinen. Hän on tänä ennen julkaissut Before-ep:n ja kaksi yksittäistä singleä. Tämän lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Slowthain, Kehlanin ja Khushin kanssa.

Kuuntele alta kaksi näytettä Covers-ep:stä. Koko ep löytyy suoratoistopalveluista. James Blaken ja Slowthain yhteistyöstä lisää täällä.