Biniyam on täällä taas, monessakin mielessä – alkajaisiksi hän on sinun dj

Uutta Biniyamia!

Veikko Kähkönen

Bininä Internet Man -kappaleen vuonna 2019 levyttänyt Bini on taas Biniyam. Artisti muutti nimensä viimeksi vuonna 2019. Samalla artistilla on muitakin uutisia sillä, Biniyam on Def Jam Finlandin tuorein kiinnitys. Def Jam Finland on nyt tosissaan aktivoitunut, viime viikolla julkaistiin Nightshiftin ensimmäinen biisi.

I’m Your DJ on Frank Oceanin Blonde-ajan mieleentuova kappale, jolla kuullaan lauluvetoista Biniyamia. Biisi on letkeä ja hyväntuulinen, sekä artistille uskottava. Kappaleessa on korkeaksi pitchattu ääni ja kesäinen akustinen kitara. Biisillä kuullaan myös räppiosuus.

Biniyam valmistelee tällä hetkellä isompaa musiikkikokonaisuutta ja projektin A&R:nä toimii Jarkko Ehnqvist, joka kuvaili tiedotteella muusikon kiinnittämistä rosteriin näin:

”Olemme aiemmin tehneet Biniyamin kanssa yhdessä musiikkia muille artisteille. Ensimmäisistä kohtaamisista alkaen minuun kiinnitti huomion Biniyamin omintakeisuus ja tapa käsitellä musiikkia. Biniyam on äärimmäisen lahjakas tyyppi ja hänessä on valtavasti kansainvälistä potentiaalia. Kun aloittelimme Universalilla Def Jam Recordings Finland -projektia, mietin heti, että Biniyam on saatava rosteriin mukaan. Mielestäni Biniyam edustaa täydellisesti Def Jamin arvoja. Hän on omaehtoinen, tyylikäs, innovatiivinen ja ajaton artisti. Biniyam tekee juuri sellaista musiikkia, jota me Suomen Def Jamilla haluamme tukea ja tuoda ihmisten kuultavaksi.”

Kesällä musiikkia saadaan lisää, mutta sitä ennen kannattaa kuunnella I’m Your DJ alta. Biniyam on julkaissut urallaan useita sinkkuja, sekä The Abyssinian -kokonaisuuden.