The Black Crowesin taival on ohi: Veljesten erimielisyydet rikkoivat yhtyeen

Solisti Chris Robinsonin vaatimukset tuhosivat bändin, kertoo veljensä Rich Robinson.

The Black Crowes on lopettanut toimintansa, kertoo kitaristi ja perustajajäsen Rich Robinson Blabbermouthin mukaan. Veljensä Chris Robinsonin kanssa yhtyeen perustanut Rich Robinson julkaisi yhtyeen hajoamisesta lausunnon, josta selviävät myös eron taustat.

”Suhtaudun aikaani The Black Crowesissa suurella kunnioituksella ja kiitollisuudella. Se on suuri osa elämäntyötäni. En voisi olla ylpeämpi saavutuksistamme ja niistä suhteista, joita ihmiset loivat ja pitivät yllä musiikkini ansioista. Se on muusikkona olemisen suurin kunnia,” Rich Robinson kirjoittaa.

Richin mukaan hänen veljensä Chrisin käsittämättömät vaatimukset vaikuttivat yhtyeen hajoamiseen.

”Rakastan veljeäni ja kunnioitan hänen kykyjään, mutta en voi suostua hänen tämänhetkisiin vaatimuksiinsa, että minun pitäisi luopua tasapuolisesta osuudestani yhtyeessä, ja että 28 vuotta kanssamme soittaneen rumpalin ja perustajajäsenen Steve Gormanin pitiäisi luopua kokonaan osuudestaan, mikä tekisi hänestä käytännössä palkollisen työntekijän,” Rich kirjoittaa.

Kitaristi Rich ja solisti Chris perustivat yhtyeen Gormanin kanssa vuonna 1989. Blues-vaikutteista hardrockia soittaneen The Black Crowesin esikoisalbumi Shake Your Money Maker on myynyt viisinkertaista platinaa, ja yhtye on julkaissut kaikkiaan yhdeksän studioalbumia. The Black Crowesin näillä näkyminen viimeinen keikka nähtiin 14. joulukuuta 2013 San Franciscossa.

Rich Robinson aloitteli soolouraansa jo yhtyeen ollessa tauolla 2000-luvun alulla, joten hänestä tulemme kuulemaan vielä varmasti. Toivottavasti veljekset kuitenkin ennemmin tai myöhemmin saisivat riitansa selvitettyä, että mainion rock-yhtyeen tarina voisi jatkua.

Lisää luettavaa