Bob Dylan on vihdoin tavoitettu! Muusikko kommentoi Nobel-voittoaan pitkän hiljaiselon jälkeen

29.10.2016

Nobel-palkintokomitea aiheutti hämmennystä toissa viikolla, kun se palkitsi Bob Dylanin, 75,  kirjallisuuden Nobel-palkinnolla. Muusikkoa ei ole aiemmin palkittu kirjallisuuden Nobelilla lyriikoistaan.

Dylan itse lisäsi vettä myllyyn ja jätti reagoimatta uutiseen. Muusikkoa on yritetty tavoittaa palkinnon johdosta, mutta hän ei ole vastannut viesteihin tai puheluihin. Käytöstä on pidetty epäkorrektina ja jopa röyhkeänä. On ollut epäselvää, aikooko Dylan osallistua joulukuun palkintoseremoniaan lainkaan.

Eilen Dylan saatiin vihdoin kiinni. Telegraphille antamassaan haastattelussa hän kertoo olleensa uutisesta niin hämmentynyt, ettei keksinyt, miten reagoida siihen.

”Se oli vaikeaa uskoa. Kuinka tällaisesta voisi edes unelmoida?”, Dylan kuvaa tunteitaan uutisen kuultuaan.

”Tulen ehdottomasti palkintoseremoniaan, jos se vain on mahdollista.”

Muusikko kuitenkin jättää auki, mistä radiohiljaisuus johtui. Kysyttäessä, miksei hän vastannut puhelimeen, Dylan tyytyy kommentoimaan: ”Well, I’m right here”.

Dylanin pitkäaikainen ystävä David Crosby uskoo, että kommunikaatiokatkos johtuu Dylanin tottumuksista: hän on vain liian old school.

”Todennäköisesti Bob ei vain ole ehtinyt vastaamaan sähköposteihin. Puhelinta hän tuskin edes omistaa”, Crosby spekuloi Watch What Happens Live -ohjelmassa.

Dylanin valinta voittajaksi aiheutti ristiriitaisia tunteita, mutta muusikko ei lähde arvioimaan asiaa.

”Annan jokaisen itse päättää, pitäisikö sanoitukseni laskea lyriikaksi vai kirjallisuudeksi. Akateemikot varmaan tietävät, mutta itse en ole pätevä sitä arvioimaan. Minulla ei ole tästä mielipidettä”, Dylan sanoi lopuksi.

Lisää luettavaa