Bob Geldofin vastaus hyväntekeväisyysbiisinsä kritisoijille: Suksikaa vittuun

Bob se osaa valita sanansa.

10.12.2014

Bob Geldofin Band Aid 30 -hyväntekeväisyysingle on aiheuttanut parran päristelyä. Joidenkin kappaleeseen kriittisesti suhtautuvien mielestä 30 vuotta vanhan biisin uusin versio on täynnä valkoisen miehen taakkaa ja kliseisiä mielikuvia Afrikasta.

Esimerkiksi biisillä mukana ollut Emeli Sandé on jälkikäteen sanonut, että olisi toivunut biisin sanojen olleen hieman hienovaraisemmat. Myös Ebola-tartunnasta selvinnyt William Pooley sanoi kappaleen sanoitusten olevan typeryttävän tietämättömät.

The Telegraphille antamassaan haastattelussa Geldof kertoi suorasukaiseen tyyliinsä, ettei välitä tippaakaan poikkipuolisista lausunnoista kappaleeseen liitttyen.

”Kappaleesta raivostuneet saavat kaikessa rauhassa olla raivostuneita. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa. Kappale on joidenkin mielestä jouluhenkinen ja korni. Se on kuitenkin popkappale, joka saattaa auttaa ihmisiä heidän hädän hetkellään. Ei se ole mikään tohtorin väitöskirja. Minun puolestani kappaleen vihaajat voivat painua vittuun”, Geldof vastasi arvostelijoille.

Niin sitä pitää.

Lisää luettavaa