Bowie -fanit hakevat rahoitusta kerrostalon korkuiselle salamamuistomerkille Lontooseen

21.02.2017

David Bowien fanit ovat aloittaneet joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on rahoittaa Bowie -muistomerkki Lontoon Brixtoniin.

Aladdin Sane -albumin kannesta inspiraationsa saanut yhdeksänmetrinen sinipunainen terässalama tultaisiin sijoittamaan Lontoon Brixtoniin, viisi korttelia artistin Stanfield Roadin syntymäpaikasta. Bowien virallisen sivuston mukaan muistomerkillä on paikallisen valtuuston hyväksyntä ja se toteutettaisiin yhteistyössä useiden paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Kampanja on kerännyt päivässä noin 21 000 euroa. Järjestäjien tavoitteena on seuraavan kuukauden aikana yli miljoonan euron rahoitus. Lahjoittajat saavat korvaukseksi muun muassa julisteita, rintanappeja, t-paitoja sekä suuremmalla lahjoituksella saa omakseen patsaan pienoismallin. Suunnittelijoiden mukaan se on fysiikan lakeja uhmaavasta muotoilusta huolimatta täysin tuulenkestävä.

Bowie on aiemmin saanut patsaan Aylesburyn kaupunkiin, missä hän paljasti ensimmäistä kertaa Ziggy Stardust -hahmonsa vuonna 1972, sekä muistoplakaatin Berliiniin kaupungissa tapahtuneiden ikonisten Low, Heroes sekä Lodger -levyjen äänityssessioiden kunniaksi.

Lisää luettavaa