Brittiräppäriltä räiskyvä esiintyminen suorassa tv-lähetyksessä: toi pääministeriä esittävän irtopään lavalle, haistatteli ja syljeskeli – lopulta filmi katkeaa

Slowthai esitti kappaleen Doorman, joka löytyy hänen debyyttialbumiltaan Nothing Great About Britain.

20.09.2019

Mercury Prize jaettiin eilen Davelle hänen Psychodrama-albumistaan. Myös räppäri Slowthai oli ehdolla Nothing Great About Britain -debyyttinsä myötä.

Slowthai myös esiintyi gaalassa ja esitys oli todella, siis todella räiskyvä. Doorman-kappaletta varten lavalle ei noussut kuin Slowthai itse. Mukanaan hänellä oli Iso-Britannian pääministeriä Boris Johnsonia esittävä irtopää, jota ei näytetty kovinkaan tarkasti BBC:n tv-lähetyksessä.

Irtopää lensi lattialle, mutta neulepaidan alta paljastui t-paita, jossa luki isolla ”Fuck Boris”. Jotta ei jäisi epäselväksi Slowthain mielipiteet pääministeristä, niin Slowthai myös muisti huutaa ”Fuck Boris”.

Tämän kaiken lisäksi Slowthai päätti antaa muutenkin lähtemättömän vaikutuksen. Suuren osan keikasta hän vietti gaalayleisön seurassa, heittäen tuolin ja nostaen toisen jalkansa pöydälle. Tämän jälkeen Mercury-palkinto pääsi läheiseen tuttavuuteen Slowthain taktisen sektorin kanssa ja lensi pian lattialle.

Esityksen loppuhuipentumana Slowthai nostaa irtopään ylös, mutta tässä kohtaa ainakin Youtube-versiossa filmi menee poikki ja tapahtuu suora leikkaus esityksen loppujuontoon. Jää siis mysteeriksi, mitä päälle olisi tapahtunut.

Esitys oli sen verran reteä, että Youtuben kommenttikentässä Slowthaita verrataan Sex Pistols -legenda Sid Viciousiin. Katso esitys alta. Slowthai esiintyi Flow Festivalissa tänä kesänä.

Lisää luettavaa