Chris Cornellin ruumiinavausraportti on julkaistu – kehossa useaa eri lääkeainetta, perhe on vakuuttunut niiden vaikutuksesta itsemurhaan

03.06.2017

Viime kuussa menehtyneen Chris Cornellin ruumiinavausraportti on julkaistu. Rolling Stonen tutkimasta Michiganin Wayne Countyn oikeuslääkärin raportista ilmenee, että laulajan kehosta löytyi kuolinhetkellä jopa seitsemää eri lääkettä. Moni näistä oli rauhoittavia tai piristäviä lääkkeitä.

”Mielestäni kuolinsyy on selvästi itsemurha hirttäytymällä. Vaikka lääkkeitä oli kehossa paljon, en usko, että niillä on ollut vaikutusta itsemurha-ajatuksiin”, oikeuslääkäri Theodore Brown kertoi.

Cornellin verestä löytyi ainakin pseudoefedriiniä, butalbitaalia, No-Doz-tablettien kofeiinia, naloksonia ja loratsepaamia. Loratsepaami kuuluu bentsodiatsepiinien, ”bentsojen”, kategoriaan, ja sillä on ahdistusta lievittävä ja rauhoittava vaikutus, mutta melko suuri riippuvuusriski.

Cornellin vaimo Vicky Cornell epäilee loratsepaamia sisältäneen Ativan-lääkkeen vaikuttaneen laulajan itsemurha-ajatuksiin. Kehosta löytynyt 200 milligramman määrä Ativania on lähes nelinkertainen reseptin mukaiseen annosmäärään verrattuna. Lääkärin lausunnossa kuitenkin todetaan, että Ativan on yhdistetty itsemurhatapauksiin vasta noin 300 milligramman annoksissa.

Cornellien asianajaja Kirk Pasich kertoo perheen olevan ymmällään. Heidän mukaansa Cornell ei olisi tehnyt itsemurhaa, jos olisi ollut oma itsensä. Pasich itse on järkyttynyt ajatuksesta, että Cornell olisi tietoisesti satuttanut itseään.

”Chris oli toipuva addikti, ja saattoi ottaa Ativania suositeltua enemmän. Perhe uskoo, että jos Chris teki itsemurhan, hän teki sen ymmärtämättä mitä oli tekemässä. Lääkkeet vaikuttivat hänen tekoonsa. Ativanin sivuvaikutuksiin lukeutuu esimerkiksi vainoharhaisia ajatuksia, puheen sammallusta ja arviontikyvyn heikentymistä”, Pasich kertoi.

Vicky Cornell kertoi miehensä kuulostaneen erilaiselta viimeisen keikkansa jälkeen.

”Kun juttelimme keikan jälkeen, huomasin, että hänen puheensa sammalsi. Kun hän kertoi ottaneensa ylimääräisen Ativanin tai kaksi, soitin hänen henkivartijalleen, jotta tämä tarkistaisi hänen kuntonsa”, Vicky kertoi lausunnossaan.

”En kykene selittämään tapahtunutta. Tiedän, että hän rakasti lapsiamme, eikä olisi voinut satuttaa heitä tappamalla itsensä tietoisesti. Toivon lääketieteellisten raporttien tuovan lisävalaistusta asiaan.”

Ruumiinavausraportti on nyt annettu, mutta perhe todella on vakuuttunut, ettei Chris Cornell toiminut oman tahtonsa alaisena. Asian todistaminen on valitettavasti hyvin vaikeaa, joten lopullinen totuus voi jäädä mysteeriksi.

EDIT klo 23.05: loratsepaamien lääkekategoria korjattu.

Lisää luettavaa