Costee ja Sini Sabotage julkaisivat uudet albumit – Rumban soittolistalla uusia lisäyksiä

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

Nana Simelius

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

CosteeKaikki loppuu aina
Kotimaisen emo-popin kärkeen kuuluva Costee hallitsee myös levyjen tekemisen, ainakin mitä julkaisutahtiin tulee. Costee julkaisi debyyttinsä viime vuonna ja jo nyt julkaistiin uusi. Ensimmäinen levy sisälsi läpimurron tehneitä hittejä, toinen levy toimii erityisesti kokonaisuutena, mutta tottakai yksittäisiä huippuhetkiä myös löytyy.

Yksi niistä on levyn päättävä nimikkobiisi Kaikki loppuu aina. Lähes tangopoljennolla etenevä kappale on lohduton, mutta sitäkin säväyttävämpi. Vastaavan synkkien tunteiden maalailun Costee on hallinnut aina ja tällä biisillä se korostuu.

Listalla on lisäksi levyn avaava Mä en osaa rakastaa, joka on perinteisempää Costeeta sävellyksen puolesta. Tähän peilaten Kaikki loppuu aina antaa mielenkiintoisen ajatuksen tulevasta. Costeen haastattelu julkaistaan Rumbassa ensi viikolla.

Sini SabotageKymmenen
”Haloja beibi nyt huoli pois, nartun euro on puolitoist”, Sini Sabotage laukoo paluuksi kuvaillun levynsä ensimmäisellä rivillä. Kymmenen on melkoinen bängeri, joka putsaa pöydän pinttyneimmistäkin tahroista.

Lähes puolet kappaleesta on vanhaa samplea, mutta Sabotage ehtii kertomaan kaiken olennaisen varsin lyhyessä ajassa. Jos tämä biisi ei sytytä, niin sitten kannattaa jättää koko levy väliin. Levy on varsin tiheäksi saatu kokonaisuus, joka etenee antoisasti.

Lisäksi listalle on nostettu syvällisempi Maria Magdalena -kappale. Räppärin haastattelun löydät täältä.

DaBabyPeep Hole
Billboardin hittilistan kärjessä Rockstar-biisillään 7 viikkoa putkeen viihtynyt DaBaby on räppäri, jonka nimi on pysynyt viime vuonna ihmisten huulilla. Räppärin julkaisutahti on todella tiukka. Levyä ilmestyy levyn perään ja aikaa riittää myös vierailuille muiden artistien biiseillä. Silloin taotaan kun rauta on kuuma, eikä tämä rauta ole viileentymässä, sillä yhdysvaltalainen julkaisi ajanhenkeen sopivasti deluxe-version uudesta Blame It On Baby -albumistaan.

Nykypäivä etenkin jenkkiräpin saralla tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että levystä julkaistaan deluxeversio, eikä mikään yhden biisin lisäosa, vaan levyllinen uutta tavaraa. Lil Uzi Vert ja Lil Baby ovat siitä todisteita. Niin oli tälläkin kertaa ja siitä näytteenä Peep Hole.

Räppäri sai hivenen rapaa siitä, että hänen fyysinen räppityylinsä jatkui levyltä levylle, joten nyt on hieman erilaista nyanssia tarjolla. Peep Hole on suorastaan rauhallinen kappale, jolla DaBaby istahtaa katselemaan maailmaa kurkistusaukosta.

Tietysti DaBaby on parhaimmillaan niissä niin sanotuissa paalutushommissaan, mutta tällaista virkistävästi rennompaa raitaa kuuntelee mieluusti. Etenkin, jos artistin tuotanto on jo entuudestaan tuttua. Mikäli ei ole, niin listalta löytyy myös paalutusbängeri No Dribble, jolla kuullaan myös tutkapari Stunna 4 Vegasia. Siitä DaBabyyn liittyvästä suomikuviosta muuten lisää täällä.

Lisäksi listalla on muun muassa Pimua ja Bon Iveria!