Costee ja Tippa voisivat harkita duon perustamista – lisäyksiä Rumban soittolistalla

Soittolista löytyy jutun alta.

19.04.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Rolling Stone uutisoi, että musiikin striimausluvut ovat laskeneet peräti 8 prosenttia, hiljattain The Guardian pohti samaa asiaa. Vallitsevassa tilassa ihmisten musiikin kuuntelu on keskittynyt omiin suosikkeihin, eli tuttuihin ja turvallisiin valintoihin. Todennäköistä on myös se, että ihmiset ovat siirtyneet Netflixin ja vastaavien palvelujen pariin, jolloin aikaa kuluu nopeasti. Sen puolesta puhuu ainakin EU:n pyyntö laskea Netflixin kuvanlaatua, jotta kaistaa riittäisi vähän muuhunkin.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

Costee & TippaNormaaleita
Costeen ja Tipan kannattaisi harkita duon laittamista pystyyn. Laulajat ammentavat sekä musiikillisesti, että nykyään myös sanoituksien puolesta samantyyppisistä maailmoista, mutta molemmilla on oma soundinsa. Tämä kappale näyttää, että kaksikko toimii yhdessä. Lisää kappaleesta täällä.

Fiona AppleUnder The Table
Fiona Apple julkaisi Fetch The Bolt Cutters -albumin, joka oli artistin ensimmäinen sooloalbumi sitten vuoden 2012. Nostimme hienolta levyltä kaksi kappaletta, jotka antavat hyvän kuvan albumista. Albumi on kerännyt kehuja ja tulee löytymään loppuvuodesta erinäisten vuosilistausten kärkipäästä.

Rosita LuuKauhtunut nainen
Rosita Luun elektroninen kappale syöksyy suoraan asiaan. Kappaleen syntikkapoljento vie mukanaan ja tarina kuljettaa perille. Melkoinen irtiotto edellisestä singlestä Taikasanat, joka saa pohtimaan, mitä kuullaankaan seuraavaksi.

VepuTurva
Jyväskylässä hallitaan rap ja nykyään myös urbaani pop, josta todisteena Vepun uusi kappale Turva. Biisistä tulee mieleen vanha 00-luvun Timberlake. Toki kappaleessa on hivenen myös tämän päivän nytkyvää bassoa. Vepusta voisi luonnehtia sen verran, että laulaja tekee Suomessa varsin omanlaistaan soundia.

Playboy Carti@ Meh
Nyt kun siitä erottumisesta puhuttiin, niin on aika ottaa esiin Playboy Cartin tulevan levyn ensimmäinen single. Kappale on räppärille varsin uudenlainen. Luottotuottaja Pi’erre Bournen sijaan tuotannosta vastaa aivan eri tyypit, mukaan lukien Jetsonmade ja sen kyllä huomaa. Kappaleella Carti muistuttaa hyvin paljon Young Thugia ja Lil Uzi Vertia. Lil Uzi Vert twiittasi kansikuvan saatteella ”just meh”. Jää nähtäväksi onko kyseessä pr vai ihan aitoa riitaa. Ainakin biisi on herättänyt runsaasti huomiota, joten kannattaa kuunnella mistä on kyse.

Neiti OlgaKun käännät katseesi
Neiti Olga julkaisi uuden albumin Minä, aina. Levystä esimakua antaa singlenäkin julkaistu Kun käännät katseesi, jossa kuullaan suomirockin syviä sävyjä.

InaEi
Ina sanoo sinkullaan vähän muutakin kuin viimeisen sanan. Tiedotteella kerrotaan, että ”Ina rakastaa itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla eikä pyytele sitä anteeksi”, se kuuluu myös kappaleella. Laulaja ammentaa r&b-musiikista, jonka sanoituksissa määrää itse tahdin.

Lisäksi listalla on esimerkiksi DaBabyn suomalaisten kanssa tekemä kappale, Uutta Bon Iveria ja Oranssi Pazuzua.

Lisää luettavaa