Covereilla tunnetuksi tullut Kirkkovene loi nahkansa ja julkaisi uuden singlen ”Lasiprinsessa”

Punkbändi Kirkkovene julkaisi juuri uuden singlen.

10.05.2024

Love Is Punk Recordsille vastikään kiinnitetty Kirkkovene luo nahkansa uudelleen tuoreella singlellään Lasiprinsessa. Kappaleen kerrotaan soivan jylhästi melankoliseen suomirock-tyyliin jousien kera, mutta kuitenkin nykyaikaiseen soundimaailmaan nojaten.

“Kirkkovene on vuodesta 2019 niittänyt mainetta orkesterina, joka julkaisee ahkerasti covereita. Näiden väliin on mahtunut myös kolme levyllistä omia kappaleita, mutta ne ovat jääneet lainakappaleiden varjoon. Kun lokakuussa 2023 yhtye solmi levytyssopimuksen Love Is Punk Recordsin kanssa, niin siinä samalla alkoi muhia ajatus bändin uudistumisesta ja keskittymisestä enemmän omaan tuotantoon”, laulaja-kitaristi Mitja kertoo.

Singlen teon yhteydessä myös yhtyeen kokoonpano meni uusiksi. Kirkkoveneessä soittaneet Eemi ja Vallu joutuivat jättäytymään pois kokoonpanosta toisen yhtyeensä St. Auroran kiireiden vuoksi. Loppumetreillä ennen Lasiprinsessan julkaisua myös Kirkkoveneen toinen perustajajäsen Juho jättäytyi pois yhtyeestä.

Juho ei pystynyt enää allekirjoittamaan uutta suuntaa ja näin meidän vuonna 2019 alkanut yhteistyö tuli päätökseen. Nyt oli kuitenkin aika mennä täysillä eteenpäin ja uusi kokoonpano löytyi nopeasti kaveripiiristä”, Mitja jatkaa.

Uudessa kokoonpanossa soittavat Mitjan lisäksi rumpali Elias, kitaristi Virkki ja basisti Janne.

Uusi single antaa osviittaa yhtyeen 2025 julkaistavalta neljänneltä albumilta. Kirkkoveneen kappaleita on streamattu Spotifyssä yhteensä yli 6 miljoonaa kertaa.

Lisää luettavaa