Crosby, Stills, Nash & Young taas yhdessä, tavallaan – loputkin superyhtyeen jäsenistä vetäytyvät Spotifystä

Konkarimuusikot vetävät yhtä köyttä.

03.02.2022

1960-luvulla perustettu David Crosbyn, Graham Nashin ja Stephen Stillsin muodostama superryhmä ei ole levyttänyt tai keikkaillut sitten vuoden 2015, mutta nyt miehet ovat kokoontuneet taas yhteen – tavallaan.

Rolling Stone kertoo ryhmän jäsenten julkaisseen yhteisen tiedotteen, jossa he pyytävät levy-yhtiöitä poistamaan kaiken musiikkinsa Spotifystä. Tämä ei tarkoita pelkästään Crosby, Stills & Nash -levytyksiä, sillä kolmikko haluaa hävittää palvelusta myös soolotuotantonsa. Muusikot seuraavat toiminnallaan hiljattain palvelusta vetäytyneen Neil Youngin esimerkkiä.

Trio on esiintynyt ja levyttänyt useina vuosikymmeninä Youngin vahvistuksella. Crosby, Stills, Nash & Young -kokoonpano soitti yhdessä viimeksi vuonna 2013.

”Tuemme Neiliä ja olemme yhtä mieltä siitä, että Spotifyn Joe Roganin podcastissa levitetään vaarallista disinformaatiota”, tiedotteessa kommentoidaan.

”Vaikka arvostamme vaihtoehtoisia näkökulmia, tahallisesti levitetyllä väärällä tiedolla pandemiasta voi olla kuolettavia seuraamuksia. Niin kauan kuin asialle ei tehdä jotain oikeasti, emme halua musiikkiamme samalle alustalle.”

Yhtyeen sekä sen artistien tuotanto on yhä kuunneltavissa Spotifyssä ainakin tämän jutun kirjoitushetkellä torstaina iltapäivällä.

Saa nähdä, miten liike etenee. Nash ilmoitti tahdostaan vetää musiikkinsa palvelusta jo aiemmin tällä viikolla, mutta Crosby on ilmaissut, ettei välttämättä pysty samaan. Viime vuonna musiikkinsa julkaisuoikeudet myynyt lauluntekijä kirjoitti Twitterissä maanantaina, että tekisi saman kuin Young ”jos voisi”.

Lisää luettavaa