David Arnold muistelee Chris Cornellin kanssa säveltämäänsä Bond-tunnaria: ”Se oli todennäköisesti paras kokemani yhteistyökuvio ikinä”

Arnoldin ja Cornellin yhteistyöstä syntyi Bond-tunnari You Know My Name.

19.11.2022

Yksi tunnetuimmista 2000-luvun James Bond -leffojen tunnareista lienee Chris Cornellin esittämä You Know My Name. Cornellin ja elokuvasäveltäjä David Arnoldin yhteistyön tuloksena syntynyt kappale on vuonna 2006 ilmestyneen 007: Casino Royalen tunnuskappale.

Viiteen Bond-leffaan ja muun muassa Tähtiportti– ja Independence Day – Maailmojen sota -elokuviin musiikkia säveltänyt Arnold muisteli tuoreessa haastattelussa yhteistyötään viisi vuotta sitten kuolleen Soundgarden– ja Audioslave-muusikon kanssa.

”Meillä klikkasi välittömästi. En yhtään liioittele – se oli todennäköisesti paras kokemani yhteistyökuvio ikinä. Chris oli äärimmäisen reilu ja avoin. Onko väärin sanoa ’normaali’? En ole koskaan tavannut ketään yhtä normaalia, joka on tuollaisessa asemassa ja noin lahjakas”, Arnold kertoo.

”Minulla oli ajatus biisin nimestä, mutta en halunnut päättää mitään hänen puolestaan. Me molemmat toimme pöytään omat ideamme. Kirjoitimme tavallaan itsenäisesti saman biisin kaksi puoliskoa, ja ne sulautuivat yhteen täydellisesti. Koko homma kävi melko nopeasti.”

Arnold kertoo demottaneensa biisin ja soittaneensa sen elokuvan tuottajille Michael G. Wilsonille ja Barbara Broccolille, jotka ihastuivat siihen välittömästi. Cornellista ja Arnoldista puolestaan tuli hyviä ystäviä, ja Cornell kutsui säveltäjän joskus esittämään biisiä keikoillaan.

”Hän vaikutti ihmiseltä, jonka demonit olivat todella kaukana hänen takanaan. Ymmärsin, kuinka hauraassa tasapainossa nämä asiat voivat olla.”

Lisää luettavaa