David Bowien elokuvaohjaajana menestynyt poika kiittää isäänsä rohkeudesta urallaan

David Bowien poika Duncan Jones ei ole lähtenyt seuraamaan isänsä jalanjälkiä muusikkona, mutta tuoreessa haastattelussa elokuvaohjaajana menestynyt Jones kertoo isänsä vaikuttaneen kuitenkin merkittävästi uraansa.

”Isäni oli tietysti tuottelias musiikissa, mutta hän myös näytteli, ja minulla oli kaikkein hauskinta kun olimme kuvauspaikoilla”, Jones kertoo Associated Pressin haastattelussa NME:n mukaan.

Jones arvelee innostuneensa ohjaamisesta ollessaan isänsä kanssa kuvauspaikoilla, ja hän kertoo myös harrastaneensa lyhyiden animaatioiden tekemistä yhdessä isänsä kanssa.

Scifi-elokuvista Moon (2009) ja Source Code (2011) tunnetun Jonesin kädenjälkeä nähdään seuraavaksi kesäkuussa ensi-iltansa saavassa Warcraft-fantasiaelokuvassa. Jones uskoo isänsä vaikuttaneen hänen valintoihinsa urallaan, ja kuvailee isänsä ”rohkeutta ja halukkuutta kokeilla asioita, joita ihmiset eivät odottaneet”.

”Tein kaksi tieteiselokuvaa ja hyppäsin sitten videopelileffaan, ja nyt olen siirtymässä tästä jättiläisestä pikkuiseen indie-elokuvaan”, Jones kuvailee ohjaajanuransa etenemistä. ”Olen varmasti perinyt häneltä sen, että teen sitä mikä milloinkin tuntuu luovalla tasolla hyvältä.”

Warcraftin jälkeen Jones tulee ohjaamaan pienemmän elokuvan Mute.

Lisää luettavaa