Dead Kennedys -rumpalin kuolinsyy selvillä – tappava opioidi on vienyt lukemattoman määrän muusikoita viime vuosina

Fentanyyli tälläkin kertaa syynä kuolemaan.

03.05.2023

Dead Kennedys -rumpali D.H. Peligro kuoli kotonaan viime vuoden lokakuussa. Kerroimme asiasta tuolloin täällä.

Peligro oli kuollessaan 63-vuotias. Peligro soitti Dead Kennedysissä kolmeen otteeseen: hän oli mukana bändissä vuodet 1981-1986, 2001-2008 sekä vuodesta 2009 aina traagiseen kuolemaansa saakka. Nyt Peligron kuolinsyy on selvinnyt. Uutisointien mukaan Peligro kuoli heroiinin ja fentanyylin aiheuttamaan lääkecocktailiin.

Fentanyyli on etenkin USA:ssa niittänyt satoa melkoisesti viimeisimpien vuosien aikana. Viimeisin tunnettu uhri oli räppäri Coolio, joka menehtyi fentanylin, heroiinin sekä metamfetamiinin aiheuttamaan yliannostukseen.

Thrash metal -yhtye Power Tripin laulaja Riley Gale kuoli elokuussa 2020 fentanyylin aiheuttamaan yliannostukseen. Räppäri Mac Miller puolestaan kuoli 7. syyskuuta vuonna 2018 pillereiden yliannostukseen. Mac Miller kuoli tappavaan sekoitukseen fentanylia, alkoholia ja kokaiinia. Kaksi päivää ennen kuolemaansa Mac Miller oli ostanut kokaiinia, oksikonia (opioideihin kuuluva vahva kipulääke) sekä Xanaxia diileriltään. Pillereitä oli jatkettu fentanylillä, ja nimenomaan fentanyyli oli syynä Millerin kuolemaan.

Myös räppäri Lil Peep menehtyi vain 21-vuotiaana fentanyylin ja Xanaxin lääkecocktailiin. Kerroimme asiasta täällä.

Fentanyyli on voimakas opioidi, ja se on noin 75-100 kertaa morfiinia vahvempaa.

Lisää luettavaa