Depeche Moden odotettu uusi albumi on ilmestynyt

Yhtye saapuu Suomeen elokuussa.

25.03.2023

Depeche Moden odotettu Memento Mori -albumi ilmestyi perjantaina. Levy on yhtyeen uusin julkaisu sitten vuoden 2017 Spiritin.

Memento Morin on tuottanut James Ford, ja albumilla kuullaan myös Marta Salognin kädenjälkeä. Järjestyksessään 15. studioalbumi on yhtyeen ensimmäinen levy, jolla kokoonpanossa on vain kaksi jäsentä: Martin Gore ja Dave Gahan. Kosketinsoittaja ja perustajajäsen Andy ”Fletch” Fletcher menehtyi viime vuonna.

”Aloimme työskennellä Memento Morin parissa pandemian varhaisessa vaiheessa, ja levyn teemat ovat saaneet inspiraationsa tuosta ajasta. Fletchin kuoleman jälkeen päätimme jatkaa levyn tekemistä, sillä olemme varmoja, että se olisi ollut hänen toiveensa. Ja tämä on todella antanut projektille lisämerkityksen”, Martin Gore sanoo tiedotteessa.

Ennakkoon julkaistujen Ghosts Again– ja My Cosmos Is Mine -singlejen lisäksi albumilla on kymmenen muuta kappaletta. Levy käsittää valtavan määrän eri tunteita ja tekstuureja vainoharhaisuudesta ja pakkomielteestä puhdistukseen ja iloon.

Depeche Mode lähtee uuden albumin julkaisua myötä kiertueelle ja saapuu myös Suomeen. Yhtye esiintyy Helsingissä Kaisaniemen puistossa tiistaina 8. elokuuta. Keikkaliput myy Ticketmaster.

Kuuntele levy alta.

 

Lisää luettavaa