Depeche Moden perustajajäsen Andy ”Fletch” Fletcher on kuollut

Yhtyeen kosketinsoittaja oli kuollessaan vain 60-vuotias.

Depeche Moden kosketinsoittaja ja perustajajäsen Andrew John Leonard ”Fletch” Fletcher eli Andy Fletcher on kuollut 60-vuotiaana. Yhtye tiedotti suru-uutisesta sosiaalisen median tileillään myöhään torstai-iltana.

”Olemme järkyttyneitä ja täynnä musertavaa surua rakkaan ystävämme, perheenjäsenemme ja bändikaverimme ennenaikaisesta poismenosta. Fletchillä oli aito, kultainen sydän ja hän oli aina siellä missä tarvittiin tukea, eläväistä keskustelua, hyviä nauruja tai kylmä tuopillinen olutta”, päivityksessä kirjoitetaan.

”Pyydämme, että pidätte hänen perheensä ajatuksissanne ja kunnioitatte heidän yksityisyyttään tänä vaikeana aikana.”

Fletcher aloitti kaikkien aikojen suurimman syntikkapop-yhtyeen basistina, mutta siirtyi sittemmin kosketinsoittajaksi. Hän oli mukana Depeche Moden jokaisella neljällätoista albumilla vuonna 1981 ilmestyneestä Speak & Spell -debyytistä vuoden 2017 Spiritiin. Fletcher esiintyi myös bändin jokaisella maailmankiertueella, ja nimettiin Rock & Roll Hall of Fameen yhdessä yhtyeen muiden jäsenten kanssa vuonna 2020.

Yhtye ei kommentoinut Fletcherin kuolinsyytä tiedotteessa. Rolling Stone -lehden tietojen mukaan muusikko kuoli ”luonnollisista syistä”.

Depeche Mode kiersi maailmaa viimeksi vuonna 2018. Yhtye nähtiin saman vuoden helmikuussa myös Suomessa Hartwall-areenalla.

YouTube video

Lisää luettavaa