Disco Ensemblen, Children of Bodomin ja Lapkon jäsenten uusi superyhtye Rumballe: ”Vertailua tietty tulee tapahtumaan”

Moon Shot on uusi superyhtye.

22.01.2020

Moon Shot on uusi yhtye, jonka jäseniltä löytyy keikkabussissa istuttuja kilometrejä tavallista enemmän.

Bändissä vaikuttavat vokalisti Ville Malja (Lapko, Dallas Kalevala), kitaristi Jussi Ylikoski (Disco Ensemble), basisti Henkka Seppälä (Children of Bodom) ja rumpali Mikko Hakila (Disco Ensemble).

Innoitusta bändi hakee tiedotteen mukaan erityisesti 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun kitaravetoisesta rock-musiikista.

Rumba otti yhteyttä bändiin tiedustellakseen, mistä on kyse. Vastaukset antoivat Henkka sekä Jussi. Musiikkia yhtyeeltä on luvassa myöhemmin.

Ville Maljan mukaan bändiä on rakenneltu kasaan vuosi puolitoista vuotta. Mitä tämä ajanjakso käytännössä pitää sisällään?

Jussi: 2017 joulukuussa minä ja Mikko mietittiin, että olis siistiä perustuu uusi rokkibändi. Ekat Moon Shot demot tein työhuoneellani 2018 talvella. Ville hyppäs mukaan syksyllä 2018 ja ekat laulut nauhottettiin 2 biisiin lokakuussa 2018. Henkka puolestaan liittyi bändiin kesällä 2019. Aika pian sen jälkeen myös saksalainen manageri Urs Middelhauve ryhtyi Moon Shotin manageriksi. Ekat kunnon studiosessiot pidettiin E-Studiossa Sipoossa lokakuun lopussa 2019.

Henkka: Kesän alussa 2019 Bodomissa tehtiin iso päätös lopettamisesta. Pian tän jälkeen eräs meiän luottoteknikko oli ilmeisesti jutellut Maljan kanssa niiden uudesta systeemistä ja kuullessaan basistin vielä puuttuvan, rohkeni kertoa heille että mä olen jossain vaiheessa suht lähitulevaisuudessa ilman mitään bändiä. Pian Malja sitten soittikin mulle. Harkitsin asiaa hetken, mutta pian valkeni että onhan tää mieletön mahis päästä tällaisten jätkien kanssa tekee alusta asti ihan uutta.

Miten aiotte karistaa aiempien bändien taakan harteiltanne? Moon Shotia tullaan vertaamaan kuitenkin aikaisempiin tekemisiinne.

Jussi: Moon Shottia voi kukin vapaasti verrata mihin haluaa. Itse en koe, että on olemassa mitään aiempien bändien taakkaa, vaikka historiaa bänditouhuissa onkin.

Henkka: Vertailua tietty tulee tapahtumaan, niinhän se aina menee ja ehkä se kuuluu niin mennäkin. Mä en koe, että meillä on tässä mitään taakkaa kannettavana josta pitäs päästä eroon, päinvastoin, meillä on suhteellisen iso voimavara lähteä tekemään jotain meille kaikille täysin uutta.

Teillä on saksalainen manageri. Voiko tästä päätellä, että fokus on yhtä paljon ulkomailla kuin kotimaassa? Olette kaikki kuitenkin soittaneet yhtyeissä, jotka siellä ovat kovasti viihtyneet ja kontaktit on jo olemassa.

Jussi: Joo se on totta. Kyllä me mielellämme nähdään Moon Shot bändinä, joka tekee paljon asioita myös ulkomailla, kun sellaiseen tulee järkevä mahdollisuus.

Tuleeko kesällä keikkoja? Jos ne eivät vielä ole julkisia, niin milloin infoa voi odotella?

Henkka: Neuvottelut eri julkaisutahojen ja muutenkin yhteistyötahojen kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Kun tilanne niiltä osin selviää, päätetään myös ensimmäisistä live-esiintymisistä. Bändi on erittäin kuumeissaan päästä soittamaan uusia biisejä livenä. Eihän meistä kukaan ole tottunut siihen, että keikkakalenterissa on pelkkää tyhjää!

Missä Moonshot on kahden vuoden päästä?

Henkka: Olis hienoa vedellä viimeisiä keikkoja ekan levyn tiimoilta ja pikkuhiljaa alkaa veistelee seuraavaa kasaan.

Lisää luettavaa