”Donald Trump, suck a dick” – Madonna ei säästellyt sanoja Naisten marssin puheessaan ja kehotti kaikkia kapinaan tyrannian aikakautta vastaan

22.01.2017

Donald Trumpin virkaanastujaisia seuranneet protestitapahtumat osoittavat, kuinka peloissaan moni amerikkalainen tällä hetkellä on. Yksi näistä oli eilen Washingtonissa järjestetty Naisten marssi, joka keräsi paikalle jopa puoli miljoonaa ihmistä.

Uuden presidentin pelätään polkevan naisten oikeuksia ja vähentävän tasa-arvoa. Trump on jaellut sovinistisia kommentteja koko vaalien ajan ja puhunut naisista useasti alentavaan sävyyn. Moni näistä halventavista kommenteista oli päätynyt mielenosoittajien vaatteisiin ja bannereihin.

Naisten marssissa puhui ja esiintyi myös Madonna. Suorasanainen supertähti kehotti kaikkia nousemaan rakkauden vallankumoukseen, kapinaan tyrannian valtakautta vastaan.

“Nyt elämme aikaa, jolloin erilaisuus voidaan tulkita rikokseksi. Vaarassa eivät ole vain naiset, vaan kaikki marginaalissa olevat ihmiset. Olimme sokaistuneet siitä mukavuuden tunteesta, että oikeus aina voittaa. Vaadittiin tämä pimeyden hetki, että heräsimme v***u kunnolla”, hän tylytti puheessaan.

“Olen vihainen, olen kauhistunut. Olen todella miettinyt Valkoisen talon räjäyttämistä, mutta tiedän, ettei se muuttaisi mitään. Emme voi vaipua epätoivoon. Kuten runoilija W.H. Audenia kirjoitti Toisen maailmansodan kynnyksellä: meidän tulee rakastaa toisiamme tai kuolla. Valitsen rakkauden. Valitsetko sinä?”

Kuten ajatukset räjäytyksistä, Maailmansodan kynnyksellä olemisesta ja asettelu rakastamisesta tai kuolemisesta osoittavat, nämä presidentinvaalit ovat todella saaneet ihmiset vihan ja pelon sekaisiin tunteisiin.

Madonna päätti osuutensa juhlasta esittämällä kappaleet Express Yourself ja Human Nature. Jälkimmäisessä poptähti huudatti yleisöä sanoilla “I’m not your bitch” ja lähetti muokatuilla lyriikoilla terveisiä presidentille: “Donald Trump, suck a dick.”

Puhe ja konsertti on katsottavissa alta. Madonnan puheesta uutisoi muun muassa Pitchfork.

Naisten marsseja järjestettiin lauantaina myös muualla Yhdysvalloissa, sekä ympäri maailmaa, muun muassa Helsingissä.

Lisää luettavaa