Dyynimukulakuukunen on syömäkelvoton ja hieman myrkyllinen – Uskallatko kuunnella Saijaa Saijaan albumimaistiaisen?

Suomirock-yhtye Saijaa Saijaa julkaisi tänään ensimmäisen maistiaisen toukokuussa ilmestyvältä Dyynimukulakuukunen-albumiltaan. Kultahampaat-kappale ilmestyi Internetiin videon kera. Videon on ohjannut Petri Hagner.

YouTube video

Dyynimukulakuukunen on yhtyeen toinen albumi. Ensimmäinen albumi Mitäs me sankarit ilmestyi 2014 ja 2015 julkaistiin kasetti-EP Härkäpakari. Porilaisyhtyeen ensialbumilla koluttiin paljon karhukaupungin kujia ja uusi levy jatkaa kotiseututeemojen parissa. Levyn nimi on saanut nimensä Porissa esiintyvältä, kaupungin nimikkosieneksikin kutsutulta dyynimukulakuukuselta.

Porin kaupungin verkkosivuilla julkaistussa uutisessa kerrotaan, että dyynimukulakuukunen tai ryynimukula, kuten paikalliset sitä kutsuvat, ei ole syömäkelpoinen, vaan hiukan myrkyllinen, “niin kuin porilaiset yleensäkin”. Kertooko tämä sitten jotakin tulevan levyn linjasta? Ei välttämättä.

Albumin julkaisevan Karkia Mistika Recordsin tiedotteen mukaan levyllä on napakkaa rokinsoittoa, raikasta haahuilua, Volvo-mainosmelodioita ja kondorikotkan liitoa. Arempi kuuntelija saattaisi kuitenkin jo etsiä myrkytystietokeskuksen numeroa.

Yhtye kiertää pienimuotoisesti Suomea uuden levyn kunniaksi. Kiertueen keikkapaikat ja päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin. Lue myös ensilevyn julkaisun aikoihin tehty Saijaa Saijaan haastattelu, linkin löydät uutisen alta!

Lisää luettavaa